Clement in actie langs de lijn
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Philippe Clement of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Clement na Gent lovend over middenvelder

Club Brugge was begin aan een goede reeks, maar werd zondagmiddag door AA Gent tot een halt geroepen. Hoewel de thuisploeg het grootste deel van de wedstrijd het betere van het spel had, gingen de bezoekers er met de punten vandoor. Na afloop kon Philippe Clement zijn spelers niets verwijten. In ieder geval niet qua inzet. ”Ze hebben er tot de laatste seconde voor gevochten.”

Door de nederlaag tegen Gent komt er een einde aan een reeks van zeven wedstrijden zonder verliespartij. Daar hadden weinig rekening mee gehouden. In de afgelopen week rekende Club nog op overtuigende wijze af met Antwerp FC en KV Mechelen. De regerend landskampioen was de grote favoriet voor het duel met AA Gent, niet in de laatste plaats omdat de Buffalo’s vooralsnog een erg moeizaam seizoen doormaken. Desondanks slaagde de ploeg van Hein Vanhaezebrouck erin te ‘stunten’ op Jan Breydel. ”We zijn teleurgesteld over het resultaat. Iedereen, de spelers in de eerste plaats”, begon Clement na afloop zijn verhaal.

”Qua prestaties kan ik niet veel meer vragen. We hebben Gent vanaf de eerste seconde vastgezet en hebben hen nooit in de match laten komen.” Zoals zo vaker dit seizoen vergat Club Brugge zich echter te belonen. ”We hadden zowel in de eerste als tweede helft genoeg kansen om op voorsprong te komen”, aldus Clement. ”Er stond echter een goede keeper en anders was er telkens nog een verdediger die zich ertussen kon gooien. Al waren er ook drie fases waarop Gent gevaarlijk was in de counter. Vergeet ook niet dat Gent een sterke tegenstander is.”

Motivatie

De teleurstelling was van de spelers van Club Brugge hun gezichten af te lezen. Ze realiseerden zich al snel dat ze deze wedstrijd nooit hadden mogen verliezen. De verliespartij komt ook op een verkeerd moment. Met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop, keert de spanning terug in de Jupiler Pro League. De voorsprong van Club op Genk is geslonken tot twee puntjes, terwijl de nummer twee een wedstrijd minder heeft gespeeld. ”Mijn spelers kunnen deze nederlaag niet plaatsen en dat is te begrijpen”, vertelde Clement. ”Twintig jaar geleden kon ik dat ook niet. Maar ze hebben er tot de laatste seconde voor gevochten en dat verwacht ik ook van hen. Als ze dit blijven vasthouden qua kwaliteit en motivatie, dan zullen we nog mooie dingen bereiken.”

Kossounou

Ondanks de nederlaag zag Clement dus voldoende positieve dingen. Eén daarvan was het optreden van Odilon Kossounou. De Ivoriaan begon voor de verandering eens op het middenveld. Die positie kent hij van de nationale ploeg van Ivoorkust. Ook in het shirt van Blauw-Zwart bewees hij zijn ploeg op die positie van dienst te kunnen zijn. ”Of hij onze toekomstige nummer zes is, zullen we later pas kunnen zeggen. Hij was centraal achterin altijd al sterk en heeft nu ook op het middenveld een goede prestatie neergezet. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat hij daar ook zal blijven staan. De basiself verandert immers vaak, aangezien we voor elke match de beste elf kiezen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws