BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 2 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge battles for the ball with Yaroslav Rakits'kyy defender of FC Zenit during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 2/12/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
© Peter De Voecht/Photo News

Clement lijkt eindelijk zijn spits te hebben gevonden

Michael Krmencik, David Okereke, Youssouph Badji en ook Emmanuel Dennis. Allen kregen zij een kans in de punt van de aanval. Veel clubcoaches zullen jaloers zijn op het feit dat Philippe Clement zoveel te kiezen heeft voor één van de belangrijkste posities op het veld. Het verhaal van de spitsen van Club Brugge is echter bekend. Woensdagavond probeerde Clement het met Charles de Ketelaere en dat pakte opvallend goed uit. Heeft de coach eindelijk zijn zo gewenste spits gevonden?

Zowel voor de komst van Krmencik als die van Okereke legde Club Brugge aardig wat miljoenen neer. Laatstgenoemde kende een goede start in Brugge, met vier doelpunten en één assist in zijn eerste drie competitieduels. Zijn verval was echter groot en daar lijkt maar geen einde aan te komen. De Nigeriaan was vooralsnog slechts één keer trefzeker in de Jupiler Pro League en mocht in de Champions League pas achttien minuten opdraven. Clement lijkt in Okereke eerder een optie te zien voor de flanken. Maar duwt de coach hem daarmee niet richting de uitgang?

Ook Krmencik zal in de winterstop serieus nadenken over zijn toekomst. De Tsjech speelt nog geen jaar in dienst van Club Brugge, maar heeft nog geen moment echt indruk weten te maken. En dan heeft Clement ook nog de beschikking over Badji. De Senegalees ontpopte zich in de voorbereiding op het huidige seizoen tot grote verrassing. Hij was in de eerste competitieweken niet uit de basis te denken. Clement gaf in een eerder stadium echter al aan dat hij niet te veel druk op zijn schouders wilde leggen.

Nieuwe rol

Slechts een jaartje ouder dan Badji is De Ketelaere. De parel van de jeugdopleiding maakte in het afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht en speelde zich na de winterstop in de basis. Hij maakte niet de beste voorbereiding door, maar dat heeft weinig invloed gehad op zijn spel. Sterker nog, De Ketelaere werd onlangs nog beloond met een uitnodiging voor de Rode Duivels. Of hij nou achter de spits voetbalt of als linksachter, hij bewees in de afgelopen wedstrijden telkens zijn dienst. Woensdagavond mocht hij het van Clement laten zien in de punt van de aanval.

Een onbekende positie voor de 19-jarige Belg, maar hij vulde die met verve in. Als je er eens over nadenkt, heeft De Ketelaere ook heel veel kenmerken van een moderne spits. Hij heeft zijn lengte mee, kan een bal vasthouden, een mannetje uitspelen, maakt ruimte voor de bewegende spelers om hem heen en heeft ook nog eens een neusje voor het doel. Dat laatste bewees hij tegen Zenit. In de 33e minuut kreeg hij de bal wat pardoes voor zijn voeten, maar zonder te twijfelen, schoot hij de bal hard en zuiver tegen het net. In de tweede helft reageerde hij een stuk adequater op een pass van Hans Vanaken, waarna hij onder de voet werd gelopen door een Rus. De strafschop die daaruit volgde werd benut door Vanaken.

In het eerste duel met Zenit was De Ketelaere ook al trefzeker. Hierboven schiet hij de winnende 1-2 binnen. (Photo by Evgeny Vasiliev/Photo News)

Lekker aanvallen

Na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd stond De Ketelaere het mediakanaal van Club Brugge te woord en ging hij in op de spitspositie. ”Of ik verrast was met die positie? Ik was al blij dat ik terecht mocht aanvallen”, wees hij uiteraard naar de recente wedstrijden, waarin hij als linksback moest opdraven. ”Dat is hetgeen ik het liefste doe. Bij het eerste doelpunt viel de bal in mijn voeten en trap ik hem mooi binnen. Een belangrijke goal, ik ben er heel blij mee. Nu moet ik nog scoren tegen de andere ploegen, te beginnen volgende week.”

Of De Ketelaere een serieuze optie is en blijft voor de spitspositie, moeten de komende weken uitwijzen. Clement zal het in ieder geval zeker in overweging nemen, alhoewel het niet valt uit te sluiten dat hij tegen het stugge Lazio kiest voor een ‘echte’ spits.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws