BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 12 Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland Beveren on September 12, 2020 in Brugge, Belgium, 12/09/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Clement komt woorden tekort voor prestaties De Ketelaere

Niet Michael Krmencik, David Okereke of Youssouph Badji, maar Charles de Ketelaere was woensdagavond de aanvalsleider van Club Brugge. De parel van de jeugdopleiding deed het zeer naar behoren op de voor hem onbekende positie. Na afloop van de match tegen Zenit was Philippe Clement dan ook niet meer dan lovend over de jongeling.

De eindstand (3-0) doet wellicht anders vermoeden, maar eenvoudig had Club Brugge het zeker niet met Zenit. Vooral in de eerste helft slaagde de ploeg van Clement er maar zelden in om zich door de Russische defensie te spelen. Na ruim een halfuur brak De Ketelaere dan toch de ban. Het grote talent dacht geen moment na en werkte de bal (als een echte spits) tegen het net. De Ketelaere was tegen Zenit niet alleen met zijn treffer belangrijk voor Club. Hij dwong in de tweede helft ook een strafschop af, die vervolgens werd benut door Hans Vanaken.

De Ketelaere bezorgde zijn coach wederom een grote glimlach op het gezicht. ”Charles heeft sowieso al een heel belangrijke rol gespeeld in onze Champions Leaguecampagne”, begon Clement na afloop. De Ketelaere bezorgde Club in Sint-Petersburg nog de overwinning met een treffer in extremis. ”In Zenit was hij belangrijk als tweede spits, in Dortmund deed hij het uitstekend als linksback en vanavond (red: woensdagavond) als diepe spits. Hij was al vaak bepalend, maar het komt erop aan van te blijven werken. Zo’n speler wil je altijd laten spelen, maar het is ook kwestie van hem op tijd ook rust te gunnen. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor mij.”

Intelligent

Vooralsnog gaat het dit seizoen voor de wind met De Ketelaere. Onlangs werd hij door bondscoach Roberto Martínez beloond met een uitnodiging voor de interlands van de Rode Duivels. Hoewel het van zeer korte duur was, vierde hij in het oefenduel met Zwitserland zijn debuut. Clement is trots op zijn speler en vindt het maar wat leuk om met hem samen te werken. ”Er komen wel vaker grote talenten aan de oppervlakte, maar daarna geraken die soms opgebrand. Het leuke met Charles is dat het een goede samenwerking is, met een intelligente jongen die ook alles begrijpt.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws