0:1 Tor, Jubel, v.l. Djibril Sow, Torschuetze Bas Dost (Frankfurt) Wolfsburg, 11.12.2020, Fussball, Bundesliga, VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt ! only BELGIUM !
© SebastianEl-Saqqa/Witters Sport /Photo News

Clement kijkt uit naar samenwerking met Dost

Winnen van Eupen was zaterdagmiddag het enige wat telde voor Club Brugge. Hoewel de koploper uiteindelijk met een 3-0 zege van het veld stapte, ging het niet van harte. Vooral in de eerste helft slaagde Blauw-Zwart er maar niet in de hechte defensie van de bezoekers uit elkaar te spelen. Na de winterstop heeft Philippe Clement met Bas Dost een nieuw wapen achter de hand. De coach kijkt heel erg uit naar de komst van de boomlange aanvaller.

Afgelopen zomer wilde Club Brugge zich al dolgraag versterken met een nieuwe spits. Dost zijn naam prijkte hoog op het lijstje. De onderhandelingen met Eintracht Frankfurt liepen echter op niets uit voor Club Brugge. De Nederlander verdween niet van de radar. Club deed een nieuwe poging, dit keer met meer succes. Club en Dost zelf waren het al snel eens. Van de week sloten ook Frankfurt en Blauw-Zwart een akkoord, waardoor de spits na de winterstop het shirt van Club zal dragen. Maandag meldt Dost zich al in Brugge. Mocht hij de medische testen met succes afleggen, ligt er voor hem een contract voor anderhalf seizoen klaar.

Een opluchting voor Clement, die eindelijk zijn zo gewenste kopsterke spits binnen heeft. Dost zal goed van pas komen in de duels met ploegen zoals Eupen, die allesbehalve de intentie hebben om er een mooie wedstrijd van te maken. ”Bas heeft de specifieke kwaliteiten om tegen zo’n laag blok te spelen, maar heeft ook nog heel wat andere troeven”, aldus Clement na afloop van de wedstrijd tegen Eupen. ”We zijn in elk geval heel blij met zijn komst. We waren er al dichtbij in de zomer, maar nu is het dus wel gelukt.”

Zo nuchter als hij is, temperde Clement wel even de hoge verwachtingen. ”Hij is zeker een aanwinst, maar het wil zeker niet zeggen dat het met Bas Dost tien keer makkelijker zal zijn om tegen zo’n laag blok te spelen. Je krijgt weinig ruimte, dus dat is altijd moeilijk.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws