EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrate his goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/20 ( Photo by David Hagemann / Photo News
© David Hagemann/Photo News

Clement kan tegen STVV niet beschikken over twee kernspelers

Philippe Clement kan ook in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden geen beroep doen op Krépin Diatta. De aanvaller viel van de week uit met een blessure en moest het duel met Zenit al aan zich voorbij laten gaan. Ook Simon Deli is niet beschikbaar. De Ivoriaan bleef tegen de Russen de volle negentig minuten op de bank.

Diatta is in het huidige seizoen goed op schot in de Jupiler Pro League. In twaalf wedstrijden vond hij zes keer het net. Daarmee is hij clubtopscorer van Club Brugge. In de Champions League kwam hij vooralsnog vier keer in actie, maar vond hij het doel nog niet.

Ook Deli is dit seizoen basisspeler, alhoewel hij in mindere vorm verkeert dan in het afgelopen seizoen. De Ivoriaan moest de laatste competitiewedstrijd tegen Moeskroen ook al aan zich voorbij laten gaan. Tegen Zenit was hij wel van de partij, maar kwam hij dus niet in actie.

Clement vertelde tijdens de persconferentie dat er meerdere spelers (lichte) klachten hebben. ”Er zijn ook een aantal andere jongens met kleine probleempjes die we morgen verder bekijken. De wedstrijden komen kort na elkaar dus dat is logisch.” Tegen Zenit waren Emmanuel Dennis en Brandon Mechele de vervangers van respectievelijk Diatta en Deli. Of zij morgenavond ook aan de aftrap verschijnen, is nog maar de vraag. Clement gaf van de week al aan dat hij zou gaan rouleren tegen STVV. Drie dagen na het onderonsje met de huidige nummer zeventien wacht het belangrijke duel bij Lazio.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws