Brugge december 10 Belgium, Philippe Clement and Simon Mignolet pictured during the pregame press conference of the UEFA Champions League game of Club Bruges vs Real Madrid. Pictured at the Jan Breydelstadion on december 10 Bruges Belgium. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News/Photo News

Clement is vol vertrouwen en hoopt om ommekeer Dennis

In het laatste blok van 2020 staat er voor Club Brugge veel op het spel. Woensdagavond hoopt de ploeg zich te verzekeren van Europees voetbal na de jaarwisseling. Dan moet er op Jan Breydel minstens een gelijkspel worden behaald tegen Zenit. Het is echter geen geheim dat Blauw-Zwart nog altijd hoopt op kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League. Dan zullen de Russen moeten worden verslagen. ”We zullen er alles aan doen om te winnen.”

In aanloop naar de match tegen Zenit gaan de gedachten uiteraard terug naar het eerste duel met de Russische grootmacht. Op 20 november zegevierde Club Brugge met 1-2 op bezoek in Sint-Petersburg. Een geweldige start van de groepsfase van de Champions League. Die kreeg echter geen vervolg. In de thuiswedstrijd tegen Lazio vergat Club zich te belonen en in de dubbele ontmoeting met Borussia Dortmund kwam het simpelweg op alle vlakken tekort. Ondanks de nederlagen tegen Dortmund zijn Philippe Clement en co nog altijd in de race voor een ticket voor de achtste finales van het miljardenbal.

Een gelijkspel woensdagavond is al voldoende voor Europees voetbal na de winterstop. Daar zal men in Brugge vrede mee hebben, maar de club steekt haar ambities niet onder stoelen en banken. Ze wil zich eindelijk weer eens plaatsen voor de knock-outfase. ”We gaan keihard strijden met alle jongens om er een heel mooi resultaat uit te halen”, aldus Clement tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag. ”Dat voel je binnen heel de club. Als je kan winnen, kan je nog voor de tweede plaats spelen. We zijn nu vooral bezig met ons te kwalificeren (red: voor de Europa League), maar zullen er alles aan doen om te winnen.”

Dennis

Clement kan tegen Zenit echter geen beroep doen op Krépin Diatta. De Senegalees moest de training van dinsdagochtend staken vanwege een blessure. Een hard gelag voor Clement, die voorin sowieso al voor een enorme puzzel stond. Op Noa Lang na wist geen aanvaller in de afgelopen weken indruk te maken. In de recente wedstrijden kregen Michael Krmencik, Youssouph Badji en David Okereke de kans, maar zij wisten niet te overtuigen. De druk ligt dan vanzelfsprekend weer op de schouders van Emmanuel Dennis, die vanwege disciplinaire redenen niet in actie kwam in Dortmund.

Twee dagen na het bezoek aan Dortmund keerde Dennis weer terug bij de selectie. Het is voor Club te hopen dat de Nigeriaan gebrand is op eerherstel. Hij kon de afgelopen tijd weinig potten breken. ”Spelers die ontploffen, dat weet je nooit op voorhand. Dennis is iemand die onberekenbaar is, ook voor de tegenstander. Laat ons hopen dat hij morgen alle registers opentrekt”, aldus Clement.

Kop op Dennis, Club Brugge heeft je nodig. (Photo by Gregory Van Gansen/Photonews)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws