Head Coach of Club Brugge Philippe Clement during the UEFA Champions League Group F stage match between SS Lazio and Club Brugge at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 8 December 2020. Photo by Giuseppe Maffia. ! only BELGIUM !
© Giuseppe Maffia/Sportphoto24/Photo News

Clement is ondanks teleurstelling niet meer dan trots op ploeg

Club Brugge is er dinsdagavond niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg kwam op bezoek bij Lazio één doelpunt tekort. Ondanks de teleurstelling vanwege het mislopen van de volgende ronde, is Philippe Clement enorm trots op zijn mannen. ”We zijn op één of twee centimeter van een heroïsche prestatie geëindigd.”

In aanloop naar het duel met Lazio was het vertrouwen in een goede aanloop groot. Hoewel Club Brugge dankzij de overwinning op Zenit al zeker was van de Europa League, wilde het dolgraag winnen in Rome. Club liep echter al snel achter de feiten aan. Evenals in het eerste duel met Lazio kwamen de Italianen vroeg op voorsprong. Dankzij een doelpunt van Ruud Vormer stond het binnen de kortste keren alweer gelijk. Vervolgens kwam zowel Lazio als Club nog eens tot scoren. De gasten kwamen uiteindelijk één treffer tekort, waardoor niet zij, maar Lazio doorgaat in de Champions League.

De club droomde van een plek in de knockout-fase van het miljardenbal. Blauw-Zwart slaagde er immers nog niet eerder in om zich te plaatsen voor de achtste finales. ”Ik houd een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd”, begon Clement na afloop zijn verhaal. ”Enerzijds de teleurstelling omdat we er zo dichtbij waren en omdat we fouten hebben gemaakt die niet nodig waren. Maar anderzijds ben ik vooral trots op de manier waarop mijn spelers hebben gestreden en pressing bleven zetten met tien man. We zijn op één of twee centimeter van een heroïsche prestatie geëindigd. Daarom overheerst de trots over wat ik vandaag gezien heb.”

Europa League

Het Champions League-avontuur kwam dinsdagavond tot een einde, maar Club Brugge wacht wel een nieuwe kans in de Europa League. In het afgelopen seizoen moest Club ook dat toernooi vroegtijdig verlaten. Manchester United was over twee wedstrijden veel te sterk. ”We mogen niet neerkijken op de Europa League”, aldus Clement. ”Vorig jaar zijn we daarin uitgekomen tegen Manchester United, dus ook daar kunnen we mooie affiches loten. We hebben allemaal veel ambitie en we weten wie we zijn. Als je ziet wat mijn groep gebracht heeft tegen teams met een veel hoger budget, dan mogen we daar heel erg trots op zijn.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws