Clement gooit bekritiseerde aanvaller toch weer voor de leeuwen'

Ruud Vormer verlaat teleurgesteld het veld van Moeskroen|
Ruud Vormer verlaat teleurgesteld het veld van Moeskroen| Foto: © ©Jimmy Bolcina / Photonews

Komt het Champions League avontuur van Club Brugge vanavond tot een einde? Of valt de beslissing pas volgende week, als Philippe Clement en co afreizen naar Rome voor het duel met Lazio? Veel vragen, maar de antwoorden volgen pas vanavond rond een uur of elf. Eén ding is duidelijk: Club Brugge moet zien te winnen van Zenit én Dortmund mag in eigen huis niet verliezen van Lazio. Alleen dan maakt Club nog kans op de achtste finales van het miljardenbal. Met onderstaande namen trekt Blauw-Zwart hoogstwaarschijnlijk ten strijde.

Niets leek de voorbereiding op het bezoek aan Borussia Dortmund te kunnen verstoren. Het belang van het duel was groot en dat realiseerde de selectie van Club Brugge zich maar al te goed. Tenminste, dat dacht men... Op de dag van vertrek naar de Duitsland bleek niets minder waar. Emmanuel Dennis stapte 'gewoon' nog op de spelersbus, maar kon binnen de kortste keren weer uitstappen. De Nigeriaan nam plaats op een plek die niet voor hem was bestemd. Wat volgde was een hevige discussie met Clement, die een dapper besluit nam door hem niet mee te nemen naar het Signal Iduna Park.

Dennis trainde een tweetal dagen hard voor zichzelf en meldde zich, na zijn excuses te hebben gemaakt en een boete te hebben betaald, gewoon weer bij zijn teamgenoten. Tegen Moeskroen begon hij nog op de bank, maar vanavond start hij in de basis. Althans, dat is de verwachting van Het Nieuwsblad. Volgens het dagblad vervangt Dennis Krépin Diatta op de rechterflank. De Senegalees viel dinsdagochtend uit op de laatste training in aanloop naar het duel met Zenit. Tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag gaf Clement - indirect - aan zijn hoop te vestigen op Dennis, die in het afgelopen seizoen nog wel eens wilde schitteren in topwedstrijden.

Boodschap

Aan de andere kant van het veld keert ook Eduard Sobol terug in de basiself. De Oekraïner is volledig hersteld van het coronavirus en neemt zijn vertrouwde plek weer in. Op het middenveld kan Éder Balanta opnieuw rekenen op een basisplaats. De Colombiaan begon, weliswaar tegen alle verwachtingen in, ook in Dortmund aan de aftrap. Vanavond zal hij normaliter de vervanger zijn van de geschorste Mats Rits.

De voorhoede wordt, als het aan Het Nieuwsblad ligt, gevormd door Noa Lang en Charles de Ketelaere. Laatstgenoemde was in de afgelopen drie wedstrijden de vervanger van Sobol. Het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat Clement zijn elftal in een 4-3-3 laat aantreden. Dan zal Dennis de spitspositie innemen en moeten Lang en De Ketelaere de Nigeriaan vanaf de zijkanten voorzien van bruikbare ballen. Clement lijkt in ieder geval een duidelijke boodschap af te geven: David Okereke en Michael Krmencik moeten toch echt wat beter presteren, willen ze een serieuze optie blijven voor hun coach.

/><figcaption>De vermoedelijke opstelling van Club Brugge voor het thuisduel met Zenit. (Het Nieuwsblad)</figcaption></figure><!-- /wp:image -->
							</div>
						
						
						<div class=
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand