MOUSCRON, BELGIUM - NOVEMBER 28 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Youssouph Badji forward of Club Brugge and Michael Krmencik forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Excel Mouscron and Club Brugge on november 28, 2020 in Mouscron, Belgium, 28/11/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Clement geeft update over toekomst Krmencik

In de zomer van 2019 betaalde Club Brugge acht miljoen euro voor de komst van David Okereke. De Nigeriaan begon goed, maar viel vervolgens ver terug. In de winterstop Club dan ook Michael Krmencik aan. De Tsjech kon echter geen moment voldoen aan de verwachtingen. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het bezoek aan KV Mechelen liet Philippe Clement doorschemeren dat Krmencik op zoek mag naar een nieuwe werkgever.

Zes miljoen euro legde Club Brugge op tafel voor het aantrekken van Krmencik. In zijn thuisland scoorde hij er flink op los. De clubleiding en technische staf van Club Brugge geloofde er dan ook honderd procent in dat hij ook in België het net zou weten te vinden. Nog geen jaar later blijkt echter niets minder waar. Krmencik kende in een eerder stadium van dit seizoen een opleving, maar die bleek van korte duur. Negentien wedstrijden speelde hij vooralsnog voor Blauw-Zwart. Daarin scoorde hij drie keer. Dat zijn geen cijfers waarmee je als spits op de proppen kan komen. Zeker niet als je voor de beste club van België speelt.

Een vertrek in de winterstop lijkt voor beide partijen de beste optie. ”We hebben de zaken besproken met hem. Tot nu toe heeft Michael niet het rendement gebracht wat wij – en ook hijzelf – verwacht hadden”, is Clement eerlijk. ”Dat heeft niets met inzet te maken, wel met kwaliteit. We zullen zien wat de mercato brengt.”

Michael Krmencik viert een treffer op bezoek bij Zulte Waregem. De Tsjech kende eerder dit seizoen een korte opleving. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Nieuwe spits

Het Nieuwsblad schrijft dat Club Brugge eerst zelf een nieuwe spits wil aantrekken, alvorens Krmencik kan en mag vertrekken. In de afgelopen transferperiode had die spits eigenlijk al moeten komen. Club slaagde er echter niet in om die aan te trekken. Of dat in de komende periode wel lukt, moet nog blijken. ”Momenteel moeten we nog niet vooruit lopen op de zaken. Voor hetzelfde geld kunnen we geen nieuwe spits aantrekken omdat de bedragen op de transfermarkt onbetaalbaar zijn”, aldus Clement.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws