Head Coach of Club Brugge Philippe Clement during the UEFA Champions League Group F stage match between SS Lazio and Club Brugge at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 8 December 2020. Photo by Giuseppe Maffia. ! only BELGIUM !
© Giuseppe Maffia/Sportphoto24/Photo News

Clement en selectie delen hun mening over de loting

Lotingen willen in het voetbal nog wel eens wat tijd in beslag nemen, maar voor Club Brugge was die maandagmiddag snel voorbij. Uit het vierde balletje dat werd getrokken kwam de ploeg van Philippe Clement tevoorschijn. Blauw-Zwart wacht een dubbele confrontatie met Dynamo Kiev in de knockout-fase van de Europa League. ”Geen sexy tegenstander, maar wel een zware brok.”

Er werd in de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over de loting. In aanloop naar het bezoek aan Antwerp FC was men nog benieuwd naar welke tegenstander Clement graag zou willen treffen. De oefenmeester van Club Brugge gaf echter aan geen voorkeur te hebben. Toch zal Clement blij zijn dat zijn ploeg het in februari niet opneemt tegen Real Sociedad of Lille, maar Dynamo Kiev. Van onderschatting is echter geen sprake. Dat zou ook niet gepast zijn. Dynamo Kiev nam immers evenals Club deel aan de Champions League en is koploper in eigen land.

”We hebben hen vorig jaar uitgeschakeld in die voorrondes van de Champions League. En dat was niet makkelijk: 1-0 thuis, 3-3 daar”, aldus Clement na en over de loting. ”En ze hebben dit seizoen Gent uitgeschakeld, 5-1 in het doelpuntensaldo, dat zegt ook iets. Ook AZ uitgeschakeld, dus… Geen sexy tegenstander, maar wel een zware brok en ik denk een ploeg van ons niveau.”

Clinton Mata was uiteraard van de partij in de dubbele confrontatie met Kiev in de derde voorronde voor de Champions League. ”Het zal een ander Kiev, maar ook een ander Brugge zijn”, aldus de verdediger. ”Wij staan ook op de eerste plek in de competitie. We hebben veel vertrouwen, dus dat wordt een mooi weerzien.”

Champions League

Club Brugge droomde van de achtste finales van de Champions League. Terecht. De ploeg was tot en met de laatste speeldag in de race voor een ticket. Op bezoek bij Lazio kwam het echter één punt tekort, waardoor niet Club, maar de Italianen na de jaarwisseling nog in het miljardenbal actief zijn. Lazio lootte maandagmiddag overigens tegen Bayern München. Het vertrouwen waar Mata het hierboven over heeft, kreeg, ondanks de uitschakeling, een boost na de puike prestatie in Rome. ”Die goeie campagne uit de Champions League moeten we zeker meenemen in onze rugzak en dat bevestigen in de Europa League”, vertelt Mats Rits.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws