ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Philippe clement head coach of FCB and Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Clement durft geen Man of the Match aan te wijzen

Club Brugge kroonde zich in het afgelopen seizoen met overmacht tot kampioen van België. De ploeg slikte slechts één nederlaag, dat was op bezoek bij Antwerp FC. De Antwerpenaren trokken ook in de finale van de Croky Cup aan het langste eind. Club Brugge leek zich vanmiddag dan ook op te mogen maken voor een zware klus. Echt in de problemen kwam het echter niet. Sterker, dankzij een 0-2 overwinning heroverden Philippe Clement en co de koppositie op Genk ”Ik ben ook heel fier op mijn spelers.”

De topper tegen Antwerp FC volgde na een bijna historische avond in Rome. Op bezoek bij Lazio kwam Club Brugge één doelpunt tekort om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Ondanks de teleurstelling dat het net niet lukte, overheerste de trots bij Vincent Mannaert, Clement én de spelers. De focus moest na dat duel alweer snel op Antwerp. Club begon vlijmscherp in het Bosuilstadion en had de match eigenlijk al snel in de tas. ”Je probeert altijd de tegenstanders in de fout te dwingen. Antwerp doet dat ook altijd: hoge pressing, 1 op 1 spelen. Dat hebben wij ook gedaan en daardoor zijn ook die fouten gebeurd”, begon Clement na afloop zijn analyse.

Clement stond zondagmiddag tegenover Ivan Leko. Eerstgenoemde was in aanloop naar het duel lovend over zijn collega. Zijn verwachting was dat hij hem niet zou kunnen verrassen met grote dingen. Dat bleek echter wel het geval. ”Ik heb uiteraard heel veel respect voor Ivan zijn werk van de voorbije jaren en maanden”, aldus Clement. ”Je probeert het de tegenstander altijd moeilijk te maken en dat proberen zij bij ons ook. In grote lijnen kennen we elkaar, want we willen allebei aanvallend spelen, met veel pressing en goed voetbal.”

Fier

In de tweede minuut kwam Club al op voorsprong. Met alweer zijn zevende treffer in de lopende competitie bezorgde Krépin Diatta zijn ploeg de gewenste start. Na een kwartier moest de thuisploeg verder met tien man, waardoor het duel nooit een topper was. ”Ik vond dat niet zo jammer”, vertelt Clement. ”De mensen van Lazio vonden het dinsdag ook niet jammer dat wij rood pakten. Dat zijn nu eenmaal dingen die erbij horen en waaraan je je moet aanpassen als coach. Het enige wat nog beter kon was om het beter uit te spelen. Maar ik ben vooral supercontent met deze overwinning. Ik ben ook heel fier op mijn spelers, vooral op het vlak van de maturiteit en positieve agressiviteit.”

Noa Lang werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. De aanvaller maakt een indrukwekkende ontwikkeling door. Onlangs werd hij nog verkozen tot Speler van de Maand november en prikte hij zijn eerste doelpunt in de Champions League binnen. Op bezoek bij Antwerp was hij belangrijk met een assist. ”Ik ben ook heel tevreden over Noa, maar ook over Charles die weer een dikke match speelde als tweede spits”, aldus Clement. ”Ook Rits en Diatta deden het heel goed, maar het is moeilijk om een naam niet te noemen, want dan doe ik iemand te kort. Het belangrijkste is dat ze het als ploeg zijn blijven doen en niet geprobeerd hebben om zelf in de spotlights te staan.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws