BRUGES, BELGIUM - OCTOBER 28 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Lazio Roma on October 28, 2020 in Bruges, Belgium, 28/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

Ceulemans waagt zich aan opvallende pronostiek voor Lazio-Club

Nog niet eerder plaatste Club Brugge zich voor de achtste finales van de Champions League. Vanavond wacht voor Philippe Clement en co een kans uit duizenden. Mochten ze het bezoek aan Lazio winnend afsluiten, krijgt het avontuur in het miljardenbal een vervolg. Het belooft echter een klus van jewelste te worden. Jan Ceulemans, oud-speler van Club Brugge, heeft er een hard hoofd in. ”Lazio is Zenit niet, hè.”

Met Zenit, Borussia Dortmund en Lazio kreeg Club Brugge wederom een pittige groep voor de kiezen. Het geloof in een ‘stunt’ was echter wel degelijk aanwezig. De ploeg kon uit de eerste twee groepsduels veel hoop putten. Zenit werd in eigen huis met 1-2 verslagen, terwijl Lazio op Jan Breydel niet verder kwam dan 1-1. In de thuiswedstrijd tegen Lazio had er voor Club Brugge zelfs veel meer ingezeten. De mogelijkheden die Blauw-Zwart creëerde om de winnende te forceren, waren echter niet aan de ploeg besteed. Vanavond zullen Clement zijn mannen een stuk scherper moeten zijn in de zestien. Willen ze zich kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League, telt immers alleen de winst.

De selectie is gemotiveerd en gelooft in een mooi einde van de groepsfase. Niet iedereen is echter overtuigd van een goed resultaat. Ceulemans, bijvoorbeeld. ”Als Club wint, zou het een ongelooflijke stunt zijn. Lazio is Zenit niet, hè. Dit is een betere ploeg”, aldus de een van de succesvolste spelers uit de geschiedenis van Club Brugge. ”Lazio beschikt met Immobile over een spits die elke week scoort en moeilijk af te stoppen is. En Lazio is ook nog niet zeker van kwalificatie, dus zij zullen ook alles geven.”

Realistisch

Als Clubman hoopt Ceulemans natuurlijk op een overwinning voor Blauw-Zwart. De Belg is echter realistisch. ”Ik verwacht niet dat Club de drie punten pakt vanavond, maar ik hoop het natuurlijk wel. We moeten hopen dat mannen als De Ketelaere en Lang in hun dagje zijn én dat Club als team een topprestatie levert. Het is knap én verdiend dat Club het zo ver heeft geschopt in Europa dit seizoen, maar vanavond gaan ze het moeilijk krijgen.”

Ceulemans doet desondanks een opvallende pronostiek. ”Ik ga mezelf wat tegenspreken. Als Clubman moet je toch zeggen dat ze doorstoten, hè. 1-2!”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws