Anderlecht helpt Club Brugge een handje

Ruud Vormer viert een treffer tijdens Club Brugge-Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 :Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
©Jimmy Bolcina / Photo News

Na de chaotische match op bezoek bij Lazio, wacht Club Brugge zondagmiddag de topper tegen Antwerp FC. Philippe Clement en co gaan op bezoek bij de ploeg die hen in het afgelopen seizoen de enige competitienederlaag bezorgde. Daarnaast veroverden de Antwerpenaren in augustus de Croky Cup ten opzichte van Blauw-Zwart. Oftewel, Club mag zijn borst natmaken. Als de huidige nummer twee morgen wel aan het langste eind trekt, mag het zich opnieuw koploper noemen. Met dank aan Anderlecht.

De koppositie was dit seizoen al eens van Club Brugge. Door een slechte reeks gaf de ploeg die echter weer uit handen. Zo verloren Clement en co punten tegen OH Leuven, KV Mechelen en Moeskroen. Ploegen waarvan Club eigenlijk, met alle respect, altijd moet winnen. Zondagmiddag krijgt de regerend landskampioen een nieuwe kans om een gooi te doen naar de eerste plek. Die behoort op dit moment nog tot Genk, maar de ploeg van John van den Brom ging vrijdagavond voor de derde keer onderuit.

En dat terwijl Genk aan een behoorlijke serie bezig was. De koploper won haar afgelopen zeven wedstrijden. Het laatste puntenverlies dateerde van 14 september. Vorige week zegevierde Genk nog met overtuigende cijfers tegen Antwerp: 4-2. Vrijdagavond ging Genk op bezoek bij Anderlecht, de ploeg die ondanks al die gelijke spelen bovenin meedraait. De thuisploeg begon goed aan de topper en dat leidde in de beginfase tot drie goede kansen. Yari Verschaeren miste en Genk-doelman Vukovic hield Nmecha tot twee keer toe van een doelpunt. Genk kwam daarentegen, zeker in vergelijking met de voorgaande weken, een stuk minder voor de dag.

Verschaeren

Kort voor rust moesten beide ploegen noodgedwongen wisselen. Zowel Verschaeren van Anderlecht als Carlos Cuesta van Genk verliet per brancard het veld. De zorgen om Verschaeren zijn enorm. Hij verloor zijn evenwicht en zijn been schoot in een onnatuurlijke positie. Er wordt gevreesd voor een kuitbeenbreuk. Dat zou uiteraard een flinke streep door de rekening zijn voor de Rode Duivel en Vincent Kompany, de coach van Paars-Wit.

Beide elftallen waren zichtbaar geschrokken van de exit van Verschaeren en Cuesta. Laatstgenoemde moest na een botsing met Josh Cullen het veld verlaten. De eerste helft duurde bijna een uur, waardoor de echte concentratie er inmiddels wel af was. Uiteindelijk stapte Anderlecht dankzij een treffer van Nmecha als winnaar van het veld. Dankzij de zege klimt Anderlecht naar de vierde plek en slinkt de achterstand op koploper Genk tot vijf punten.

Een gelijkspel op bezoek bij Club Brugge volstaat om de koppositie over te nemen, maar een overwinning zou natuurlijk prettiger zijn.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws