Irritaties bij Club Brugge tijdens de bekerfinale tegen Antwerp
BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : referee Nicolas Laforge shows a yellow card to Mats Rits midfielder of Club Brugge after his fault on Faris Haroun midfielder of Antwerp during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Alles wat je moet weten voor de topper tussen Antwerp en Club

Zondagmiddag speelt Club Brugge in het Bosuilstadion de topper tegen Antwerp FC. Dankzij de overwinning van Anderlecht op Genk kan Blauw-Zwart op bezoek bij de huidige nummer vijf de koppositie overnemen. Een gelijkspel volstaat, maar Philippe Clement en co willen natuurlijk winnen. Al is dat alleen maar om zich te revancheren voor de pijnlijke nederlaag in de finale van de Croky Cup. Lees hieronder alles wat je moet weten voor de topper in de Jupiler Pro League.

• Antwerp FC is, zoals hierboven vermeld, de huidige nummer vijf in de Jupiler Pro League. De ploeg won vooralsnog zeven keer, remiseerde vier keer en ging vier keer onderuit. De nederlagen leed het tegen Cercle, Charleroi, Anderlecht en Genk. Oftewel, de ‘toppers’ gaan de Antwerpenaren nog niet heel goed af. Desondanks bedraagt de achterstand op koploper Genk slechts zes punten.

• Evenals Club Brugge is Antwerp dit seizoen op drie fronten actief. Dankzij de sterke prestaties in het afgelopen seizoen kwalificeerde de ploeg zich voor de groepsfase van de Europa League. In een groep met Tottenham Hotspur, LASK Linz en Ludogorets verzamelde het knap twaalf punten. Antwerp plaatste zich met nog een wedstrijd te gaan al voor de knockout-fase. Het zegevierde in de groepsfase onder meer in eigen huis tegen Tottenham.

• Zoals in de inleiding vermeld, stonden Antwerp en Club Brugge dit seizoen al eens tegenover elkaar. Dat was op 1 augustus in de bekerfinale, die door het coronavirus was uitgesteld naar de start van dit seizoen. Club was de torenhoge favoriet om de beker mee naar huis te nemen, maar liet zich compleet verrassen door Ivan Leko en zijn troepen. Dat bij rust en uiteindelijk ook na negentig minuten slechts 0-1 op het scorebord stond, had Club vooral te danken aan Simon Mignolet. De doelman keepte een sterke match, maar was kansloos op een poging van Lior Refaelov, nota bene oud-speler van Blauw-Zwart.

• In het afgelopen seizoen leed Club Brugge slechts één nederlaag. Dat was op bezoek bij… Juist, Antwerp. Op 10 november 2019 was de thuisploeg met 2-1 te sterk. Siebe Schrijvers bracht de gasten in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar die werd in de tweede helft teniet gedaan door toedoen van Dieumerci Mbokani en een ongelukkige actie van Mignolet.

• De laatste keer dat Club Brugge zegevierde op bezoek bij Antwerp was op 30 augustus 2003. Dat is inderdaad een lange tijd geleden. Niet omdat Club gewoon niet kan winnen in Antwerpen, maar omdat de tegenstander van zondag een hele lange tijd op het tweede niveau actief was. Desalniettemin kan The Great Old op basis van de laatste jaren een angstgegner worden genoemd. Sinds de terugkeer van Antwerp in de Jupiler Pro League in 2017 heeft Club nog niet weten te winnen in het Bosuilstadion. In het seizoen 2017/2018 werd het 2-2 en in 2018/2019 eindigde zowel de ontmoeting in de competitie als in de Playoff I in een remise. Vorig jaar was het treffen dus een prooi voor Antwerp (2-1).

• De meest opvallende speler van Antwerp is Lior Refaelov. De aanvallende middenvelder maakte in de zomer van 2019 de overstap van Club Brugge naar The Great Old. Al in het afgelopen seizoen was hij van grote waarde voor zijn ploeg. Zo was hij in 24 competitiewedstrijden elf keer trefzeker en drie keer aangever bij een treffer van een ploegmaat. Toeval of niet, in beide duels met Club kwam hij niet in actie. Tijdens de bekerfinale wel en dat heeft zijn oude werkgever geweten ook. Refaelov was de maker van de enige treffer. Dit seizoen kwam hij vooralsnog in alle wedstrijden in actie, waarin hij goed was voor acht doelpunten en vier assists.

Lior Refaelov, hierboven nog in het shirt van Club Brugge, deed zijn oude ploeg al eens pijn dit seizoen.

• Een andere naam voor wie Club Brugge op zijn hoede zal zijn, is Dieumerci Mbokani. De beresterke spits wist het doel van Blauw-Zwart namelijk al een aantal keer te vinden. Als speler van Anderlecht vier keer, in dienst van Standard drie keer en in het shirt van Antwerp twee keer. Daarnaast zegevierde Mbokani in tien van de twintig eerdere ontmoetingen met Club.

• De aftrap van Antwerp FC-Club Brugge heeft zondagmiddag om 13.30 uur plaats. Het duel staat onder leiding van Nicolas Laforge.

Voor meer facts, neem een kijkje op de website van Club.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws