GENT, BELGIUM - DECEMBER 22 : Clinton Mata defender of Club Brugge is challenged by Roman Yaremchuk forward of KAA Gent and Jonathan David forward of KAA Gent during the Jupiler Pro League match between KAA Gent and Club Brugge at the Ghelamco Arena on December 22, 2019 in Gent, Belgium , 22/12/2019 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Alles wat je moet weten voor Club Brugge-AA Gent

Club Brugge en AA Gent trappen vanmiddag om 13.30 uur af voor de Slag om Vlaanderen. Hoewel het verschil op de ranglijst maar liefst veertien punten bedraagt, blijft het een duel om naar uit te kijken. Hieronder een overzicht van wat je allemaal moet weten voor de ontmoeting tussen de koploper en nummer tien van België.

• De huidige klassering op de ranglijst vertelt het verhaal van AA Gent. De nummer twee van het afgelopen seizoen beleeft vooralsnog een teleurstellend seizoen. De ploeg heeft na zeventien speelrondes pas 22 punten verzameld. Gent ging in de eerste seizoenshelft vaker onderuit dan dat het won. De negatieve balans kan overigens nog wel voor de winterstop worden hersteld. Dan zal Gent de laatste twee wedstrijden van 2020 moeten winnen. Om te beginnen dus vanmiddag op Jan Breydel. Volgende week wacht een bezoek aan KV Kortrijk.

• Vooral de start van de competitie was niet om over naar huis te schrijven. De eerste drie wedstrijden resulteerden allemaal in een nederlaag. De rampzalige start kostte Jess Thorup de kop. Hij kreeg na twee dagen al de zak. László Bölöni volgde hem op. Dat werd echter geen succes. Het huwelijk tussen Gent en Bölöni hield nog geen dertig dagen stand. Inmiddels zijn we ruim drie maanden en twee trainers verder. Begin december nam Hein Vanhaezebrouck het stokje over van Wim de Decker.

Hein Vanhaezebrouck kon de verleiding niet weerstaan en nam begin december het stokje over van Wim de Decker. (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

• Onder Vanhaezebrouck, die tussen 2014 en 2017 ook al aan het roer stond bij Gent, vindt de club voorzichtig de weg omhoog. De afgelopen twee wedstrijden leverden twee overwinningen op. Zowel Standard (2-1) als Waasland-Beveren (3-0) werd verslagen.

• Wil AA Gent op Jan Breydel een resultaat boeken, zal het beter voor de dag moeten komen dan in de laatste ontmoetingen met Club Brugge. In de voorbereiding was Gent weliswaar nog met 2-3 te sterk (vooral de meest gelukkige), maar kijkend naar officiële wedstrijden wachten de Buffalo’s al zes wedstrijden op een zege. In het afgelopen seizoen was Club Brugge op Jan Breydel met 4-0 te sterk, in Gent eindigde de ontmoeting in een remise (1-1).

• Ondanks de teleurstellende resultaten, weet Roman Yaremchuk zich wederom in de kijker te spelen. Vorig seizoen was de Oekraïner met tien doelpunten in achttien competitiewedstrijden al goed op dreef, maar in de lopende competitie vindt hij het doel nog makkelijker. In dertien wedstrijden vond hij al negen keer het net.

• Met vijf doelpunten en zes assists is Hans Vanaken vooralsnog goed op dreef voor Club Brugge. Philippe Clement en co zullen vanmiddag wederom hopen op een geniale ingeving van de Limburger. Gent zal zijn hart vasthouden. In het verleden wilde Vanaken tegen de Buffalo’s nog wel eens een doelpunt of assist noteren. Zeven doelpunten en drie assists, welteverstaan.

• De topper in de achttiende speelronde staat onder leiding van Erik Lambrechts. De leidsman zal om 13.30 uur voor de eerste keer op zijn fluitje blazen.

Bekijk hier een aantal mooie ontmoetingen uit het recente verleden terug.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws