De komende Europa League tegenstander van Club Brugge: Kiev
29-09-2020: Voetbal: Dinamo Kiev v AA Gent: Kiev UEFA Champions League Play-offs, 2nd leg L-R: Gerson Rodrigues of Dynamo Kiev (R) celebrates his goal with Vladyslav Supryaha of Dynamo Kiev © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Andrey Lukatsky/Orange Pictures/Photo News

Alles wat je moet weten over Dynamo Kiev

Club Brugge weet sinds maandagmiddag wie de tegenstander is in knockout-fase van de Europa League. De regerend landskampioen werd tijdens de loting gekoppeld aan Dynamo Kiev. Zeker geen tegenstander waar je even overheen loopt, maar wel een die Club Brugge moet kunnen hebben. In het afgelopen seizoen stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de derde voorronde voor de Champions League.

• In de race om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League moest Club Brugge in augustus 2019 afrekenen met Dynamo Kiev. Op Jan Breydel zette het elftal van Philippe Clement een eerste stap in de goede richting. Dankzij een rake strafschop van Hans Vanaken eindigde het heenduel in een 1-0 overwinning voor Club. Het bezoek aan Kiev resulteerde in een waar spektakel, waarin Club uiteindelijk aan het langste eind trok. Zowel Kiev als Club vonden het drie keer het net en eindigde de wedstrijd met tien man. Voor de gasten vonden Simon Deli, Ruud Vormer en Löis Openda het net. Club plaatste zich ten koste van Kiev voor de Play-Off.

• Dit seizoen kende Dynamo Kiev overigens meer succes in de voorrondes voor de Champions League. De ploeg eindigde in het afgelopen seizoen als tweede in eigen land, waardoor het zich via de kwalificaties moest zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de derde kwalificatieronde rekende Kiev af met AZ. In de Play-Off wachtte een dubbele ontmoeting met AA Gent. Het duel in Gent ging nog gelijk op, maar in Kiev liet de thuisploeg er geen gras over groeien: 3-0.

• Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League werd Kiev ingedeeld in een groep met Juventus, FC Barcelona en Ferencváros. Een pittige groep, maar Dynamo verkocht zijn huid duur in de eerste ontmoeting met zowel Juventus als FC Barcelona. In Camp Nou kregen de Oekraïners zelfs voldoende mogelijkheden op minimaal een puntje, maar hadden ze de pech dat Marc-André Ter Stegen een wereldpartij keepte. Kiev eindigde uiteindelijk met vier punten op de derde plek. De punten werden behaald in de ontmoetingen met het Hongaarse Ferencváros (2-2 gelijkspel en een 1-0 overwinning).

• In de Oekraïense competitie draait Dynamo Kiev vooralsnog een zeer sterk seizoen. De ploeg zegevierde in negen van de dertien tot nu toe gespeelde competitieduels en is dan ook koploper. De voorsprong op nummer twee Shaktar Donetsk bedraagt vier punten, maar Shaktar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. De huidige koppositie mag een knappe prestatie worden genoemd. In het afgelopen seizoen kroonde Shaktar zich immers nog met ruime afstand tot kampioen van Oekraïne. De achterstand van Kiev op Shaktar bedroeg aan het einde van de rit maar liefst 23 punten.

• De grote uitblinker in de selectie van Dynamo Kiev is Viktor Tsygankov. De flankspeler kwam in twaalf van de dertien competitiewedstrijden in actie en was daarin goed voor acht doelpunten en drie assists. Ook in de Champions League liet hij zich zien. Zo opende hij de score op bezoek bij Ferencváros en was hij trefzeker in en tegen Barcelona. In het afgelopen seizoen was hij in 39 duels goed voor zeventien treffers en acht assists.

• Hij is weliswaar niet de eerste doelman van Dynamo Kiev, maar Ruslan Neshcheret maakte wel degelijk naam op bezoek bij FC Barcelona. Met een aantal schitterende reflexen behoedde hij zijn ploeg voor een veel grotere nederlaag.

• Mircea Lucescu staat sinds afgelopen zomer aan het roer. De 75-jarige Roemeen was in het verleden werkzaam bij onder meer Zenit, Shaktar Donetsk, Besiktas, Galatasaray en Inter. Van 4 augustus 2017 tot 11 februari 2019 was hij ook nog eens bondscoach van Turkije.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws