Club Brugge wint van Zenit
20-10-2020: Voetbal: Zenith v Club Brugge: Sint Petersburg Emmanuel Dennis of Club Brugge © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Orange Pictures / Photo News

Zenit in generale repetitie op zoek naar goede vorm

Mocht Club Brugge woensdag winnen van of gelijkspelen tegen Zenit, is het verzekerd van Europees voetbal na de jaarwisseling. Terwijl de Russen in Europa zo goed als uitgespeeld zijn, doen ze in eigen land mee om de landstitel. Zenit is desondanks op zoek naar zijn goede vorm. Die hoopt de ploeg vanmiddag te vinden op bezoek bij Arsenal Toela.

De ploeg uit Sint-Petersburg begon heel goed aan het seizoen. De finale van de Russische Supercup werd met 2-1 gewonnen van Lokomotiv Moskou. Daarnaast stond er in de eerste competitiewedstrijden geen maat op de ploeg van Sergej Semak. In de afgelopen weken is de machine echter wat gaan haperen. Zo verloor Zenit in twee van de laatste vijf competitieduels punten en moest het de koppositie afstaan aan Spartak Moskou. Vorige week speelde de ploeg met 2-2 gelijk op bezoek bij Achmat Grozny en in de Champions League staat het met één punt uit vier duels stijf onderaan.

Desondanks is de ploeg nog altijd in de race voor Europees voetbal na de winterstop. Dan zal het woensdagavond moeten zegenvieren op Jan Breydel én in het laatste groepsduel de punten moeten thuishouden tegen Borussia Dortmund. De generale repetitie voor het duel met Club Brugge speelt Zenit straks om 12.00 uur op bezoek bij Arsenal Toela, de nummer dertien van de Russische Premier League.

Lazio en Borussia Dortmund

In het afgelopen seizoen deed Lazio lang mee om de Italiaanse landstitel, maar moest het uiteindelijk alsnog genoegen nemen met de vierde plek. Hoewel de start van dit seizoen niet goed was, heeft de ploeg inmiddels de weg omhoog gevonden. De Champions League tegenstander van Club Brugge bleef in de laatste vijf wedstrijden ongeslagen en heeft de bovenste plekken weer in zicht. Zondagmiddag neemt Lazio het in eigen huis op tegen Udinese. Op dinsdag 8 december sluit Blauw-Zwart de groepsfase van de Champions League af op bezoek in het Olympisch Stadion van Rome.

Borussia Dortmund, van de week nog veel te sterk voor Club, gaat vanmiddag tegen Köln op zoek naar de volgende driepunter. De ploeg van Lucien Favre kan zich geen puntenverlies veroorloven. Dortmund is immers in de achtervolging op Bayern München. De achterstand op de koploper bedraagt slechts één puntje.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws