ST. PETERSBURG, RUSSIA - OCTOBER 20: Eduard Sobol of Club Brugge during the UEFA Champions League group F match between FC Zenit St Petersburg and Club Brugge. Pictured on October 20, 2020 in St. Petersburg, Russia - 20/10/2020 (Photo by Evgeny Vasiliev / Photo News
© Evgeny Vasiliev/Photo News

Zenit beleeft teleurstellende generale voor duel met Club

Met een 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit begon Club Brugge uitstekend aan de groepsfase van de Champions League. De mooie avond in Sint-Petersburg kreeg echter niet het gewenste vervolg. Sinds Charles de Ketelaere zijn ploeg in extremis de winst bezorgde, is Blauw-Zwart alleen maar minder gaan voetballen. Dat geldt ook voor Zenit, de tegenstander van woensdagavond. Ook de kampioen van Rusland stelde eerder dit weekeinde flink teleur.

De overwinning op Zenit dateert van nog geen twee maanden geleden, maar voelt inmiddels als een eeuwigheid terug. Het gaat Club Brugge sindsdien allesbehalve voor de wind. In de Champions League heeft de ploeg plaatsing voor de achtste finales niet meer in eigen hand en in de Jupiler Pro League legt het week na week een teleurstellend optreden op de mat. Zaterdagavond verloren Philippe Clement en co op bezoek bij Moeskroen niet alleen twee punten, maar ook de koppositie. Zo kreeg het zelfvertrouwen van het elftal in aanloop naar het belangrijke duel met Zenit opnieuw een knauw.

Het zelfvertrouwen zal bij Zenit op dit moment ook niet al te hoog te zijn. De ploeg werd in het afgelopen seizoen nog met overmacht kampioen van de Russische Premier League. Ook de start van de huidige competitie mocht er zijn. Er stond in de eerste weken geen maat op Zenit. In de afgelopen weken verspeelt het echter vaker wel dan niet punten. Ook zaterdagmiddag werd er niet gewonnen.

Voldoende mogelijkheden

Op bezoek bij laagvlieger Arsenal Toela begon Zenit nog alleraardigst aan het duel. Zo was de ploeg van Sergej Semak na vier minuten al dichtbij de openingstreffer. Een vlotte aanval kwam uiteindelijk terecht bij Artjom Dzjoeba. De boomlange spits hoefde zijn voet alleen maar tegen de bal te zetten, maar zijn poging kon nog voor de doellijn verdedigd worden. Aan de hand van Malcom, de Braziliaanse vleugelflitser, ging Zenit vervolgens rustig verder met kansen creëren. De bal wilde er in de openingsfase echter niet in voor de bezoekers.

Ook Wílmar Barrios kreeg een uitgelezen mogelijkheid om Zenit op voorsprong te schieten. De Colombiaan ging daar echter bijzonder slordig mee om. Aan de andere kant meldde ook Arsenal Toela zich een aantal keer nadrukkelijk in de zestien. Voor de pauze vielen er geen treffers. In de tweede helft ging Zenit met man en macht op zoek naar de bevrijdende 0-1. Dzjoeba was opnieuw dichtbij, maar zijn poging van dichtbij mistte kracht.

Verder dan de kans voor Dzjoeba kwam Zenit niet in de tweede helft. De wedstrijd eindigde dan ook in een doelpuntloos gelijkspel. Zo verspeelde de komende tegenstander van Club Brugge opnieuw punten. Zenit deelt op dit moment de koppositie met CSKA Moskou, maar zal die later vandaag waarschijnlijk weer moeten afstaan aan Spartak Moskou.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws