Club Brugge wint van Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 :Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
©Jimmy Bolcina / Photo News

Waarom Club Brugge moet winnen op bezoek bij KV Oostende

Zowel Antwerp als Standard kon zondagmiddag de koppositie overnemen van Charleroi, maar dankzij het onderlinge gelijkspel wordt Club Brugge mogelijk de lachende derde. Mogelijk, want Blauw-Zwart moet eerst maar eens zien te winnen van KV Oostende. Mocht de ploeg van Philippe Clement daarin slagen, grijpt het opnieuw de macht in de Jupiler Pro League.

Charleroi, de huidige nummer één, kwam vrijdagavond al in actie. Op bezoek bij KV Mechelen leek de ploeg af te stevenen op de overwinning, maar moest het uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. Joachim van de Damme bezorgde de thuisploeg vanaf de strafschopstip een punt. Vorige week slaagde KV Mechelen er ook al in om Club Brugge van een overwinning af te houden.

Zowel Antwerp als Standard kon vanmiddag profiteren van het puntenverlies van Charleroi. De thuisploeg kwam dankzij een treffer van Lior Refaelov al snel op een 1-0 voorsprong en had een groot deel van de match het betere van het spel. De ploeg slaagde er echter niet in om de bevrijdende 2-0 te maken en zag Standard na 68 minuten spelen langszij komen. Maxime Lestienne bezorgde zijn ploeg een punt in Antwerpen. Daar zal Standard uiteindelijk het meest tevreden mee zijn.

Ook Club Brugge zal het gelijkspel tussen Antwerp en Standard met een glimlach hebben ontvangen. De achterstand op koploper Charleroi bedraagt weliswaar drie punten, maar Blauw-Zwart heeft een beter doelsaldo. Mocht het duel met KV Oostende worden gewonnen, mogen Clement en co zich opnieuw koploper noemen. De ploeg had de koppositie onlangs nog in handen. Door de nederlaag op bezoek bij OHL gaf het die echter net zo snel weer weg.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws