Waar en wanneer komen onze internationals in actie?

Krépin Diatta tijdens de Brugse Stadsderby
Krépin Diatta tijdens de Brugse Stadsderby Foto: © Ts/Photo News

''Geen enkele clubcoach heeft graag die interlandbreaks'', vertelde Philippe Clement na afloop van het bezoek aan KV Oostende. Desondanks meldden maandagochtend meerdere Club Brugge-spelers zich bij hun nationale ploeg. Woensdagavond komen meerdere internationals in actie, waaronder onze Rode Duivels.

Dat Charles de Ketelaere zich razendsnel ontwikkelt, is Roberto Martínez niet ontgaan. De bondscoach van België stuurde het grote talent van Club Brugge een uitnodiging voor de komende interlands. Maandagochtend meldde De Ketelaere zich voor het eerst in zijn nog prille loopbaan bij de 'grote' Rode Duivels. België oefent morgenavond tegen Zwitserland, alvorens Martínez en co het in de Nations League opnemen tegen Engeland en Denemarken. Naast De Ketelaere konden ook Simon Mignolet, Brandon Mechele en Hans Vanaken rekenen op een uitnodiging. Het Nieuwsblad verwacht de laatste drie tegen Zwitserland aan de aftrap. Voor De Ketelaere komt een basisplaats nog te vroeg, is de verwachting.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1326164173106143232?s=20

Hoewel België in oktober nog onderuit ging in en tegen Engeland, gaat het 'gewoon' aan de leiding. De voorsprong op zowel Denemarken en de Engelsen bedraagt echter slechts twee punten. Mocht het elftal van Martínez de eerste plek willen veiligstellen, moeten er dus minstens vier punten behaald worden. Of Mignolet ook in die wedstrijden het doel verdedigt, is nog maar de vraag. Thibaut Courtois is immers weer van de partij.

Programma België:
  • Woensdag 11 november, 20.45 uur: België-Zwitserland.
  • Zondag 15 november, 20.45 uur: België-Engeland.
  • Woensdag 18 november, 20.45 uur: België-Denemarken.

Eduard Sobol was in het afgelopen seizoen een grote verrassing op links, maar heeft het dit seizoen een stuk lastiger. Desondanks kon hij opnieuw rekenen op een uitnodiging van Andrej Sjevtsjenko, de bondscoach van Oekraïne. Sobol en zijn landgenoten oefenen woensdagavond tegen Polen, alvorens de Nations Leaguewedstrijden tegen Duitsland en Zwitserland op het programma staan. Oekraïne is nog vol in de race voor de eerste plek. Dankzij de verrassende 1-0 overwinning op Spanje in oktober bedraagt de achterstand op de Spanjaarden slechts één puntje.

Programma Oekraïne:
  • Woensdag 11 november, 20.45 uur: Polen-Oekraïne.
  • Zaterdag 14 november, 20.45 uur: Duitsland-Oekraïne.
  • Dinsdag 17 november, 20.45 uur: Zwitserland-Oekraïne.

Ook Michael Krmencik heeft het niet makkelijk in het shirt van Club Brugge. Hij lijkt momenteel de vierde keus te zijn voor de spitspositie, die op Jan Breydel flink ter discussie staat. De komende anderhalve week hoopt Krmencik wel te kunnen schitteren voor Tsjechië, dat het opneemt tegen Duitsland, Israël en Slowakije.

Programma Tsjechië:
  • Woensdag 11 november, 20.45 uur: Denemarken-Tsjechië.
  • Zondag 15 november, 20.45 uur: Tsjechië-Israël.
  • Woensdag 18 november, 20.45 uur: Tsjechië-Slowakije.

In het openingsduel van de Champions League met Zenit groeide naast De Ketelaere ook Ethan Horvath uit tot held van de avond. Bij afwezigheid van Mignolet mocht de Amerikaan eindelijk weer eens opdraven. Zijn laatste interland voor de Verenigde Staten dateert echter van nog langer geleden. Op 20 november 2018 verdedigde hij zonder succes het doel tegen Italië (1-0 verlies).De doelman kreeg afgelopen week een uitnodiging voor de nationale ploeg, die twee oefenwedstrijden speelt.

Programma Verenigde Staten:
  • Donderdag 12 november, 20.45 uur: Wales-Verenigde Staten.
  • Maandag 16 november, 20.45 uur: Verenigde Staten-Panama.
/><figcaption>Ethan Horvath speelt niet vaak voor Club Brugge, maar mag zich dankzij onder meer zijn uitstekende partij tegen Zenit melden bij de nationale ploeg van Amerika. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p>Ook onze Afrikaanse spelers komen volop in actie voor hun land. <strong>Odilon Kossounou</strong> kreeg onlangs wederom een oproep voor de nationale ploeg van Ivoorkust. De verdediger maakte vorige maand nog zijn debuut in het oefenduel met België. In de Ivoriaanse kleedkamer geniet hij gezelschap van <strong>Simon Deli</strong>, die ondanks een mindere fase ook een uitnodiging kreeg van bondscoach Patrice Beaumelle. Kossounou en Deli wachten een dubbele confrontatie met Madagaskar in de strijd om een ticket voor de Afrika Cup. </p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:heading {
Programma Ivoorkust:
  • Donderdag 12 november, 20.00 uur: Ivoorkust-Madagaskar.
  • Dinsdag 17 november, 14.00 uur: Madagaskar-Ivoorkust.

Ook Krépin Diatta strijdt met zijn Senegal om een ticket voor dat toernooi. Met zes op zes is het land goed op weg. Tegen Guinee-Bissau hopen Diatta en zijn land- en teamgenoten een volgende stap te zetten richting de Afrika Cup.

Programma Senegal:
  • Woensdag 11 november, 17.00 uur: Senegal-Guinee-Bissau.
  • Zondag 15 november, 17.00 uur: Guinee-Bissau-Senegal.

Emmanuel Dennis en Nigeria staan er evenals Diatta en Senegal goed voor in hun groep. Ook de Nigerianen staan na twee wedstrijden op zes punten. In een dubbele ontmoeting met hekkensluiter Sierra Leone tellen geen excuses. Voor zowel Nigeria als Club Brugge is het overigens te hopen dat Dennis zijn goede vorm hervindt. De rappe aanvaller geniet in Brugge een basisplaats, maar wacht dit seizoen nog altijd op zijn eerste treffer in de Jupiler Pro League.

Programma Nigeria:
  • Vrijdag 13 november, 17.00 uur: Nigeria-Sierra Leone.
  • Dinsdag 17 november, 17.00 uur: Sierra Leone-Nigeria.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand