ST. PETERSBURG, RUSSIA - OCTOBER 20: Eduard Sobol of Club Brugge during the UEFA Champions League group F match between FC Zenit St Petersburg and Club Brugge. Pictured on October 20, 2020 in St. Petersburg, Russia - 20/10/2020 (Photo by Evgeny Vasiliev / Photo News
© Evgeny Vasiliev/Photo News

Vrees Philippe Clement komt uit: Club-speler test positief

Eduard Sobol maakte in zijn eerste seizoen op Jan Breydel een goede indruk. Club Brugge besloot hem van de zomer dan ook nog een keer te huren van Shaktar Donetsk. Dit seizoen loopt het echter wat moeizamer. Desondanks kon de linksback opnieuw rekenen op een uitnodiging voor de interlands van Oekraïne. Philippe Clement zal daar nu wat minder blij mee zijn: Sobol legde bij de nationale ploeg een positieve test af.

En dat was nou precies waar Clement zo bang voor was. Tijdens de eerste interlandbreak testten Brandon Mechele en David Okereke nog positief op het coronavirus. Na de interlands in oktober sloeg het virus opnieuw toe op Jan Breydel. Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik legden allemaal een positieve test af. Vorige week, na afloop van de match bij KV Oostende, vertelde Clement zijn hart vast te houden.

Met de positieve test van Sobol komt Clement zijn vrees dus uit. De Oekraïense federatie kreeg zondag nog te horen dat iedereen een negatieve test had afgelegd. Vandaag kwam het laboratorium van de UEFA daar echter op terug. Naast Sobol hebben ook Yevhen Makarenko (KV Kortrijk) en Dmytro Riznyk sporen van COVID-19 in hun bloed. De spelers gingen in isolatie in hun hotelkamer. De afsluiter van de Nations League, op bezoek bij Zwitserland, staat zodoende op losse schroeven.

Welke gevolgen de positieve testen van Sobol en Makarenko hebben voor het duel tussen Club Brugge en Kortrijk van komende zaterdag, is nog niet bekend. Sobol kwam afgelopen zaterdag nog negentig minuten in actie in het duel met Duitsland. De Duitsers zegevierden met 3-1.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws