DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 24 : Mats Hummels defender of Borussia Dortmund in duel with Ruud Vormer midfielder of Club Brugge during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Borussia Dortmund and Club Brugge at the Signal Iduna Park stadium on November 24, 2020 in Dortmund, Germany, 24/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Vormer wijst op belang van duel met Zenit

In 2018 snoepte Club Brugge nog twee punten af van Borussia Dortmund. Dinsdagavond ging de ploeg echter kansloos onderuit. De Duitsers bleken wederom een maatje te groot. Door de nederlaag is het uitzicht op de achtste finales er niet beter op geworden. Desondanks wil Ruud Vormer niet spreken van een kansloze missie. ”Voetbal is heel apart, maar we gaan ervoor.”

Vanaf de eerste minuut was het krachtsverschil overduidelijk. Dortmund had heel veel de bal en tikte zich bij vlagen simpel door de Brugse defensie. Het duurde weliswaar iets langer dan in de eerste wedstrijd, maar ook in het Signal Iduna Park kwam Dortmund snel op voorsprong. ”Moeilijk te zeggen of er meer in zat. Ik denk het niet”, was Vormer realistisch na afloop. ”Dortmund was gewoon een maatje te groot. Maar dat is niet erg, we moeten gewoon doorgaan. We hebben ons spel laten zien, want qua balbezit was het af en toe goed.”

Het was zaak om zo lang mogelijk stand te houden, maar daar slaagde Club Brugge dus niet in. Dortmund profiteerde dankbaar van een inschattingsfout van Odilon Kossounou. Erling Haaland prikte na een kleine minuut de 1-0 binnen, tevens zijn vijftiende treffer in twaalf CL-wedstrijden(!). ”Dan loop je weer achter de feiten aan”, vervolgde Vormer. ”Terugkomen van een 2-0 achterstand na de eerste helft is heel lastig. Maar naar mijn gevoel hebben we nog aardig voetbal laten zien. Wij moeten gewoon zaterdag op Moeskroen weer dit voetbal laten zien, maar dan met de drie puntjes.”

Zenit

Overwinteren in de Champions League heeft Club Brugge niet meer in eigen hand. Philippe Clement en co moeten hopen dat Dortmund volgende week in eigen huis afrekent met Lazio. Daarnaast moeten ze zelf zien te winnen van Zenit. Mocht de match met de Russische ploeg winnend worden afgesloten, is Europees voetbal na de jaarwisseling een zekerheid. Vormer is zich bewust van de belang van dat duel. ”Volgende week woensdag moeten we zeker winnen. Bij winst doe je een gouden zaak. Het wordt een hele belangrijke pot tegen Zenit. Misschien zit er nog meer in, maar dan moet je ook op Lazio winnen. Voetbal is heel apart, maar we gaan ervoor.”

Lazio zegevierde dinsdagavond overigens met 3-1 in het thuisduel met Zenit. De Italianen hadden na 22 minuten al een 2-0 voorsprong te pakken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws