EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates his goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Vormer deelt groot compliment uit aan invallers

Dankzij de 1-3 overwinning op KV Oostende mag Club Brugge zich weer koploper noemen. De zege kwam echter heel moeizaam en laat tot stand. De spelers die ook Borussia Dortmund in de ogen keken, konden weinig potten breken. Het was aan twee invallers grotendeels te danken dat de drie punten naar Blauw-Zwart gingen. Zowel Charles de Ketelaere als Youssouph Badji deed van zich spreken. Dat stemde uiteraard tot tevredenheid bij Ruud Vormer.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, zegt men wel eens. De Ketelaere groeide in Sint-Petersburg uit tot dé held van Club Brugge, maar had het evenals zijn ploegmaten heel lastig in de afgelopen wedstrijden. Vanaf de bank zag De Ketelaere lijdzaam toe hoe Club Brugge amper kansen creëerde tegen het stugge KV Oostende. Na zestig minuten had Philippe Clement genoeg gezien. Hij haalde Emmanuel Dennis naar de kant. De Nigeriaan, die opnieuw een teleurstellende wedstrijd speelde, werd vervangen door Badji. Een kwartier later mocht ook De Ketelaere zijn entree maken. Met succes. Club Brugge trok aan het langste eind, dankzij onder meer een treffer van Badji.

”Het doet deugd om beslissend te zijn”, vertelde Badji na afloop van de match. ”Ik sta er om goals te maken, maar doelpunten maak je samen met het ganse team. Ook als ik niet speel, staat er een sterk team tussen de lijnen. Ik heb al veel geleerd van mijn medespelers. Na een wat moeilijkere periode sta ik er terug en dit is dankzij mijn ploegmaats.”

Vormer

De entree van De Ketelaere en Badji bracht Club Brugge over een dood punt heen. Het bezoek aan KV Oostende leek lang op een nieuwe teleurstelling uit te groeien. ”Het was moeizaam vandaag tegen dit Oostende, dat heeft iedereen kunnen zien”, aldus Vormer. De aanvoerder is uiteraard blij met de drie punten, maar weet als geen ander dat het veel en veel beter moet. Complimenten zijn er in ieder geval voor de invallers. ”De Ketelaere is heel goed ingevallen en hij toonde zich meteen aan de linkerkant. De jongens die hier invielen, hebben het verschil gemaakt vandaag. Heerlijk dat we nu terug op kop staan in het klassement. We gaan alvast met een goed gevoel de interlandbreak in.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws