Vermoedelijke opstelling: Lang houdt De Ketelaere op de bank

Noa Lang namens Club Brugge tegen Standard
Noa Lang namens Club Brugge tegen Standard Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Of Simon Deli vanavond van de partij is, is nog maar de vraag. De Ivoriaan testte maandagochtend positief op het coronavirus. Hij onderging dinsdagochtend een nieuwe test. Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat Philippe Clement tegen Borussia Dortmund een beroep op hem kan doen. Althans, daar houdt Het Nieuwsblad nadrukkelijk rekening mee. Deli wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Odilon Kossounou, terwijl ook Noa Lang zou kunnen rekenen op een basisplaats.

Kossounou begon afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen, ook aan de aftrap. Niet als centrumverdediger, maar als rechtsback. De Ivoriaan speelde onwennig en werd na ruim zeventig minuten vervangen door Clinton Mata. Laatstgenoemde keert vanavond terug in de basiself van Clement. Hij zal naar verluidt samen met Brandon Mechele en Kossounou de defensie vormen. Het middenrif wordt uiteraard gevormd door Ruud Vormer, Mats Rits en Hans Vanaken. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de match van vanavond was Dortmund-trainer Lucien Favre nog lovend over het middenveld van Blauw-Zwart.

Hoewel Charles de Ketelaere tegen Zenit nog de matchwinner was, verwacht Het Nieuwsblad hem vanavond niet aan de aftrap. Zijn positie wordt overgenomen door Lang. De Nederlander, die tegen KV Mechelen opnieuw trefzeker was, startte namens Club Brugge nog niet eerder in een Champions Leaguewedstrijd. Lang vormt naar verluidt een koppel met Emmanuel Dennis. De Nigeriaan bleef bleef tegen Mechelen de volle negentig minuten op de bank. Vanavond mag hij weer aan de bak. Tegen Zenit was hij nog verantwoordelijk voor de 0-1.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Mechele, Kossounou, Diatta, Vormer, Rits, Vanaken, Sobol, Dennis en Lang.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1323912544914952193?s=20

Haaland twijfelgeval

Borussia Dortmund moet het vanavond in ieder geval stellen zonder Mats Hummels. De verdediger kampt met een spierblessure. Afgelopen zaterdag, tijdens het bezoek aan Arminia, was hij nog belangrijk met twee treffers. Of Lucien Favre vanavond kiest voor Erling Haaland, moet ook nog blijken. De Noor moest de wedstrijd tegen Arminia nog aan zich voorbij laten gaan wegens knieklachten. Hij trainde dinsdagmiddag echter wel 'gewoon' mee met de selectie. ''Ik weet nog niet of hij zal spelen. We wachten af. We hebben voorin veel mogelijkheden'', vertelde Favre gisteren tijdens de persconferentie.

Wel of geen Haaland is natuurlijk een groot verschil. Sinds zijn komst naar Dortmund scoort hij aan de lopende band. Zo was hij in het aflopen seizoen dertien keer trefzeker in vijftien competitiewedstrijden. Ook dit seizoen is hij ijzersterk van start gegaan. In de Bundesliga scoorde hij alweer vijf keer in evenveel wedstrijden en in de Champions League twee keer in de eerste twee groepsduels. Tijdens het bezoek aan Lazio was zijn treffer echter niet voldoende voor een resultaat. Lazio won verrassend met 3-1.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand