LEUVEN, BELGIUM - NOVEMBER 11 : Thorgan Hazard midfielder of Belgium is being substituted by Charles De Ketelaere midfielder of Belgium during the International Friendly match between Belgium and Switzerland at the King Power at Den Dreef stadium on November 11, 2020 in Leuven, Belgium, 11/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Tijd bij de Rode Duivels zit er alweer op voor De Ketelaere

Roberto Martínez had vorige week mooi nieuws voor Charles de Ketelaere. Hoewel hij bij Club Brugge niet altijd zeker is van een basisplaats, kreeg hij een uitnodiging voor de interlands van de Rode Duivels. Woensdagavond debuteerde hij in het oefenduel met Zwitserland. Dat was echter van zeer korte duur. Het trainingskamp van Martínez en co heeft hij inmiddels verlaten.

Het gaat ongelooflijk hard met de ontwikkeling van De Ketelaere. In september maakte hij nog zijn debuut voor de Belgische beloften. In het duel met de Duitse leeftijdsgenoten was hij direct trefzeker. Ook in dienst van Club Brugge maakte hij de afgelopen weken indruk. Zo bezorgde hij zijn ploeg de overwinning in Sint-Petersburg en hielp hij Blauw-Zwart op bezoek bij KV Oostende over een dood punt heen. Zijn goede prestaties bleven uiteraard niet onopgemerkt. De Ketelaere werd door Martínez beloond met een uitnodiging voor de interlands tegen Zwitserland, Engeland en Denemarken, maar het zal blijven tot slechts twee minuutjes tegen de Zwitsers.

De beloften

Na afloop van de match plaatsten analisten en liefhebbers vraagtekens bij de beslissing van Martínez om De Ketelaere zo weinig minuten te geven. ”Wat is dat nu voor zever om iemand in blessuretijd van een vriendschappelijke match te laten debuteren”, klonk het onder meer. Hoewel De Ketelaere er waarschijnlijk meer van had verwacht, zal de blijdschap er niet minder om zijn. Hij vertelde in aanloop naar de match immers dat zijn selectie voor hem als een verrassing kwam. De komende dagen is hij in gezelschap van de beloften. Die zullen hem hard nodig hebben. Voor de U21 staat immers een cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bosnië op het programma. ”Naar dat EK gaan, is ook belangrijk”, vertelde De Ketelaere nog van de week.

Ook Sebastiaan Bornauw keert terug naar de beloften. De centrale verdediger kwam tegen Zwitserland niet heel sterk voor de dag. De wedstrijd tegen Bosnië staat voor komende dinsdag 16.00 uur op het programma.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws