Foto: ©Blue Army

Teleurstellende avond voor Horvath en de Verenigde Staten

Ethan Horvath was lang uit beeld bij Club Brugge. Afgelopen maand kwam daar echter verandering in. Door het ontbreken van Simon Mignolet mocht de doelman na ruim een jaar weer eens opdraven in een officieel duel. De Amerikaan maakte indruk tegen Zenit, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg onderuit ging tegen OH Leuven. Van de week mocht hij zich melden bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

In het oefenduel met Wales was echter geen rol voor hem weggelegd. Er was goede hoop dat hij ook voor zijn land eindelijk weer eens minuten mocht maken, maar hij bleef de volle negentig minuten op de bank. Vanaf de zijkant was hij getuige van een teleurstellend duel. Zowel Wales als Amerika wist het doel niet te vinden. De oefenwedstrijd eindigde dan ook in een 0-0 gelijkspel. Maandagavond treffen de Verenigde Staten Panama in een vriendschappelijke ontmoeting. Het zou natuurlijk mooi zijn als Horvath dan wel het doel mag verdedigen. Zijn laatste interland dateert inmiddels van bijna twee jaar geleden.

Ivoorkust

Simon Deli en Odilon Kossounou kwamen daarentegen wel in actie. Onze verdedigers zijn met Ivoorkust nog volop in de race voor een ticket voor de Afrika Cup. Met de 2-1 zege tegen Madagaskar boekten de Ivorianen dan ook een zeer belangrijke overwinning. Treffers van Sébastien Haller en Gervinho bezorgden Ivoorkust een 2-1 voorsprong. Deli stond aan de aftrap en speelde de hele wedstrijd, terwijl Kossounou het moest doen met een invalbeurt. Dinsdag treffen beide landen elkaar opnieuw.

Vanmiddag om 17.00 is het de beurt aan Emmanuel Dennis en zijn Nigeria. Zij treffen Sierra-Leone.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws