Politie valt binnen bij Lazio Roma na 'coronaschandaal'

Champions League
Champions League Foto: © Foto: ©ClubBruggeFans

Champions League tegenstander Lazio Roma zit in vieze papieren. La Gazetta dello Sport kwam afgelopen weekend met opmerkelijk nieuws. De sportkrant heeft onderzoek gedaan naar de coronasituatie bij Lazio. Spelers zoals Immobile, Lucas Leiva en Strakosha mochten niet deelnemen aan de wedstrijden tegen Club Brugge en Zenit door een positieve coronatest. Vreemd genoeg deden ze wel mee aan de Serie A wedstrijd tegen Torino.

Het antwoord van Lazio Roma was dat de tests van de spelers "vals positief" waren en op die manier ingezet konden worden. Die tests werden afgenomen door een lab in Avellino, terwijl een nieuwe ronde tests door een lab in Rome wel drie positieve gevallen noteerde. De drie positieve tests waren zoals u wel kan raden van: Immobile, Leiva en Strakosha. De Italiaanse voetbalbond is dan ook per direct een onderzoek gestart naar deze vreemde zaak. Gevolgen kunnen bijvoorbeeld zijn: een puntenvermindering in de Serie A of zelfs een degradatie naar de Serie B voor het breken van het gezondheidsprotocol in Italië. Het is echter wel wachten als het uiteindelijk wel zo ver zal komen.

De Italiaanse politie viel intussen al binnen op twee verschillende plekken. Ten eerste op het trainingscentrum van Lazio Roma in de buurt van Rome. Ze vielen ook nog binnen in het testlab van Avellino. De Italiaanse politie was op beide locaties op zoek naar bewijzen voor het feit dat Lazio Roma de lokale gezondheidsinstanties om de tuin zou hebben geleid om op die manier de drie beruchte spelers alsnog aan de aftrap te krijgen van de wedstrijd tegen Torino in de Serie A.

“Niemand kan ons op dit moment vertellen of iemand besmettelijk is of niet”, zei Lotito zaterdag. “Er is dan ook een verschil in de interpretatie van resultaten. Immobile’s longen zijn beter dan een week geleden. Hij is negatief, zijn gezin ook. Waarom zou hij dan niet kunnen spelen tegen Juventus?”

Club Brugge speelde onlangs nog in de UEFA Champions League tegen Lazio Roma toen er ook enorm veel besmettingen waren bij de Italianen. Het werd toen 1-1, Vanaken scoorde vanop de stip voor blauw zwart. Wordt vervolgd als de coronatests van Lazio Roma ook gevolgen zullen hebben voor onze Champions League groep.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand