Opnieuw een erg belangrijke week voor Club Brugge

BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 31 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KV Mechelen on October 31, 2020 in Brugge, Belgium, 31/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

De wedstrijden stapelen zich in hoop tempo op voor Club Brugge en dat is misschien maar goed ook. Philippe Clement en de zijnen krijgen woensdagavond de kans om het puntenverlies tegen KV Mechelen recht te zetten. Dat wordt echter geen makkie. Het sterke Borussia Dortmund komt op bezoek, dat in Duitsland de koppositie deelt met Bayern München.

De competitiestart van Club Brugge was met slechts drie punten uit evenveel duels – op z’n zachtst gezegd – niet best. De zege in en tegen Genk gaf de ploeg echter een flinke boost. In de weken die volgden was Blauw-Zwart weer een schim van de overtuigende kampioensploeg in het afgelopen seizoen. Het won zes wedstrijden op rij en daartussen ook enkele fraaie zeges. De 0-6 op bezoek bij Zulte Waregem, bijvoorbeeld. Maar ook de 3-0 zege in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Er leek opeens geen vuiltje meer aan de lucht voor Clement en de zijnen. Het gelijkspel bij Standard voelde weliswaar als een nederlaag, maar nam de club op de koop toe. Blauw-Zwart had de koppositie immers weer in handen en een nieuw avontuur in de Champions League stond voor de deur.

Waarschuwing

En die kreeg met een overwinning op Zenit in Sint-Petersburg een geweldige start. Clement was na afloop lovend en lyrisch over zijn ploeg, die hij eindelijk drie punten zag pakken op het hoogste niveau. Na de bijzondere avond in Sint-Petersburg wachtte Club Brugge een bezoek aan OH Leuven, de promovendus. Clement waarschuwde zijn ploeg. ”Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat op we AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder”, zei hij. En toch liet de ploeg zich verrassen. Sterker nog, het ging met 2-1 onderuit en was weer koploper af. Een dreun voor Club Brugge, zeker met de wedstrijd tegen Lazio op het programma.

In dat duel kwam Blauw-Zwart een stuk beter voor de dag. Met een 1-1 gelijkspel mochten vooral de Italianen tevreden zijn. Clement gaf na afloop aan opnieuw trots te zijn op zijn ploeg, maar van dat gevoel is na zaterdagavond weinig over. Club Brugge kwam in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen snel op een 2-0 voorsprong, maar bakte er vervolgens helemaal niets meer van. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord. Het was aan Simon Mignolet te danken dat de gasten er niet met de volle buit vandoor gingen. ”Het is mijn zeventiende seizoen Club Brugge en ik weet heel goed waar deze club voor staat. Dit kan echt niet”, bromde Clement na afloop.

Borussia Dortmund

Die reactie zal niet lang op zich moeten laten wachten. Woensdagavond treedt de ploeg aan tegen Borussia Dortmund, dat in zeer goeden doen is. De Duitsers verloren het openingsduel in de Champions League weliswaar van Lazio, maar herpakten zich tegen Zenit en gaan (gedeeltelijk) aan kop in de Bundesliga. Daarnaast beschikt Dortmund over zoveel aanvallende kwaliteiten, dat Club zich niet kan veroorloven om ook maar één seconde de concentratie te verliezen. Met Jadon Sancho, Marco Reus en Erling Haarland staan in de voorhoede spelers die daar dankbaar gebruik van zullen maken.

Een groep met perspectief, was Clement zijn eerste reactie na de loting voor de groepsfase van de Champions League. De start is in ieder geval goed. Heel goed zelfs, zeker als je het vergelijkt met de afgelopen jaren. Tegen Dortmund zal Blauw-Zwart echter moeten laten zien dat het wel degelijk iets te zoeken heeft op het hoogste niveau. Wellicht dat Club voordeel kan halen uit het feit dat Dortmund zaterdag Der Klassiker tegen Bayern München speelt. Ongeacht de uitslag woensdagavond, de echte reactie zal zondagmiddag moeten komen. Op bezoek bij Oostende moet Club voorkomen dat de achterstand op koploper Charleroi opnieuw groot wordt.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Arminia en Borussia Dortmund.

Laatste nieuws

Club kan hekkensluiter niet over de knie krijgen

Een ongeïnspireerd Club heeft vanavond niet kunnen winnen op het veld van hekkensluiter Moeskroen. In een wedstrijd waar amper gevaarlijke acties waren bleef het...

Club Brugge maakt selectie bekend: Dennis is terug, wachten op uitslag Sobol

Philippe Clement heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Moeskroen. Bij Club Brugge keert Emmanuel Dennis terug. Op Sobol is het nog wachten. ‘Philippe...

Zenit in generale repetitie op zoek naar goede vorm

Mocht Club Brugge woensdag winnen van of gelijkspelen tegen Zenit, is het verzekerd van Europees voetbal na de jaarwisseling. Terwijl de Russen in Europa...

Waarom Clement het niet helemaal eens is met de kritiek

Na de harde les in Dortmund staat voor Club Brugge weer een wedstrijd in de Jupiler Pro League op het programma. Na vier moeizame...

Eerste zege krijgt vervelend vervolg voor Club NXT

Club NXT was al een aantal keren dichtbij een overwinning, maar vorige week mocht het eindelijk zijn eerste drie punten bijschrijven. De beloften wilden...

Laatste Nieuws

Club kan hekkensluiter niet over de knie krijgen

Een ongeïnspireerd Club heeft vanavond niet kunnen winnen op het veld van hekkensluiter Moeskroen. In een wedstrijd waar amper gevaarlijke acties waren bleef het...

Club Brugge maakt selectie bekend: Dennis is terug, wachten op uitslag Sobol

Philippe Clement heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Moeskroen. Bij Club Brugge keert Emmanuel Dennis terug. Op Sobol is het nog wachten. ‘Philippe...

Zenit in generale repetitie op zoek naar goede vorm

Mocht Club Brugge woensdag winnen van of gelijkspelen tegen Zenit, is het verzekerd van Europees voetbal na de jaarwisseling. Terwijl de Russen in Europa...

Waarom Clement het niet helemaal eens is met de kritiek

Na de harde les in Dortmund staat voor Club Brugge weer een wedstrijd in de Jupiler Pro League op het programma. Na vier moeizame...

Eerste zege krijgt vervelend vervolg voor Club NXT

Club NXT was al een aantal keren dichtbij een overwinning, maar vorige week mocht het eindelijk zijn eerste drie punten bijschrijven. De beloften wilden...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Adverteren op Blauwzwartfans?
Vraag meer informatie via ons contactformulier

Populair Deze Week

Clement looft twee Club Brugge-spelers na Dortmund

Club Brugge ging wederom roemloos ten onder tegen Borussia Dortmund. Blauw-Zwart verloor met 3-0 op het veld van de Duitsers, maar na afloop was...

Clement ziet invaller het verschil maken tegen Kortrijk

Hoewel het zeker niet van harte ging, kon Club Brugge zaterdagavond weer drie punten bijschrijven. Philippe Clement en co behouden de koppositie en kunnen...

Opmerkelijk: ‘Dennis niet mee naar Dortmund-Club Brugge na discussie op spelersbus’

Emmanuel Dennis zal niet in actie komen voor Club Brugge tegen Borussia Dortmund. De Nigeriaan zorgde voor een bommetje in de selectie van Philippe...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...

Dennis komt er niet goed vanaf bij de supporters

Philippe Clement doet dinsdagavond in en tegen Dortmund geen beroep op Emmanuel Dennis. De trainer laat de Nigeriaan wegens disciplinaire redenen buiten de selectie....