BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 31 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KV Mechelen on October 31, 2020 in Brugge, Belgium, 31/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Opnieuw een erg belangrijke week voor Club Brugge

De wedstrijden stapelen zich in hoop tempo op voor Club Brugge en dat is misschien maar goed ook. Philippe Clement en de zijnen krijgen woensdagavond de kans om het puntenverlies tegen KV Mechelen recht te zetten. Dat wordt echter geen makkie. Het sterke Borussia Dortmund komt op bezoek, dat in Duitsland de koppositie deelt met Bayern München.

De competitiestart van Club Brugge was met slechts drie punten uit evenveel duels – op z’n zachtst gezegd – niet best. De zege in en tegen Genk gaf de ploeg echter een flinke boost. In de weken die volgden was Blauw-Zwart weer een schim van de overtuigende kampioensploeg in het afgelopen seizoen. Het won zes wedstrijden op rij en daartussen ook enkele fraaie zeges. De 0-6 op bezoek bij Zulte Waregem, bijvoorbeeld. Maar ook de 3-0 zege in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Er leek opeens geen vuiltje meer aan de lucht voor Clement en de zijnen. Het gelijkspel bij Standard voelde weliswaar als een nederlaag, maar nam de club op de koop toe. Blauw-Zwart had de koppositie immers weer in handen en een nieuw avontuur in de Champions League stond voor de deur.

Waarschuwing

En die kreeg met een overwinning op Zenit in Sint-Petersburg een geweldige start. Clement was na afloop lovend en lyrisch over zijn ploeg, die hij eindelijk drie punten zag pakken op het hoogste niveau. Na de bijzondere avond in Sint-Petersburg wachtte Club Brugge een bezoek aan OH Leuven, de promovendus. Clement waarschuwde zijn ploeg. ”Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat op we AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder”, zei hij. En toch liet de ploeg zich verrassen. Sterker nog, het ging met 2-1 onderuit en was weer koploper af. Een dreun voor Club Brugge, zeker met de wedstrijd tegen Lazio op het programma.

In dat duel kwam Blauw-Zwart een stuk beter voor de dag. Met een 1-1 gelijkspel mochten vooral de Italianen tevreden zijn. Clement gaf na afloop aan opnieuw trots te zijn op zijn ploeg, maar van dat gevoel is na zaterdagavond weinig over. Club Brugge kwam in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen snel op een 2-0 voorsprong, maar bakte er vervolgens helemaal niets meer van. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord. Het was aan Simon Mignolet te danken dat de gasten er niet met de volle buit vandoor gingen. ”Het is mijn zeventiende seizoen Club Brugge en ik weet heel goed waar deze club voor staat. Dit kan echt niet”, bromde Clement na afloop.

Borussia Dortmund

Die reactie zal niet lang op zich moeten laten wachten. Woensdagavond treedt de ploeg aan tegen Borussia Dortmund, dat in zeer goeden doen is. De Duitsers verloren het openingsduel in de Champions League weliswaar van Lazio, maar herpakten zich tegen Zenit en gaan (gedeeltelijk) aan kop in de Bundesliga. Daarnaast beschikt Dortmund over zoveel aanvallende kwaliteiten, dat Club zich niet kan veroorloven om ook maar één seconde de concentratie te verliezen. Met Jadon Sancho, Marco Reus en Erling Haarland staan in de voorhoede spelers die daar dankbaar gebruik van zullen maken.

Een groep met perspectief, was Clement zijn eerste reactie na de loting voor de groepsfase van de Champions League. De start is in ieder geval goed. Heel goed zelfs, zeker als je het vergelijkt met de afgelopen jaren. Tegen Dortmund zal Blauw-Zwart echter moeten laten zien dat het wel degelijk iets te zoeken heeft op het hoogste niveau. Wellicht dat Club voordeel kan halen uit het feit dat Dortmund zaterdag Der Klassiker tegen Bayern München speelt. Ongeacht de uitslag woensdagavond, de echte reactie zal zondagmiddag moeten komen. Op bezoek bij Oostende moet Club voorkomen dat de achterstand op koploper Charleroi opnieuw groot wordt.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Arminia en Borussia Dortmund.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws