Club Brugge verliest van Dortmund
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Thorgan Hazard midfielder of Borussia Dortmund celebrates scoring a goal durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Jan De Meuleneir / Photo News

Ontketende Haaland draait warm voor Club Brugge

Club Brugge zegevierde zaterdagavond met 1-0 tegen KV Kortrijk, maar makkelijk ging het zeker niet. Willen de Belgen dinsdagavond op bezoek in Dortmund een resultaat behalen, moet er uit een ander vaatje worden getapt. Borussia kende daarentegen een vlekkeloze generale repetitie. Dankzij een ontketende Erling Haaland boekte de komende tegenstander van Blauw-Zwart een ruime overwinning in Berlijn.

Haaland maakte na de jaarwisseling de overstap naar Borussia Dortmund. De Duitse topclub betaalde twintig miljoen euro aan RB Salzburg. Een koopje, bleek al snel. In zijn eerste halfjaar in Dortmund scoorde hij er lustig op los. Dertien treffers in vijftien competitiewedstrijden. In het huidige seizoen heeft hij er alweer tien achter zijn naam. Een groot deel van dat totaal produceerde hij zaterdagavond op bezoek bij Hertha BSC. Het duel leek in eerste instantie helemaal niet uit te draaien in een grote Haaland-show. Dortmund had het in de eerste helft lastig met de Berlijnse ploeg en kwam na een kleine veertig minuten spelen zelfs op een 1-0 achterstand.

Na de rust tapten Dortmund en vooral Haaland echter uit een ander vaatje. In de vijf minuten na rust had de Noorse sensatie er twee achter zijn naam. De achterstand boog hij persoonlijk om in een voorsprong. Wie dacht dat Haaland er na die twee treffers wel klaar mee was, kwam bedrogen uit. Zijn honger naar doelpunten stokt immers nooit, lijkt het. Na het uur voltooide hij zijn hattrick, alvorens hij ruim tien minuten voor tijd ook nog eens zijn vierde produceerde. In de tussentijd deed ook Raphaël Guerreiro een duit in het zakje. Dortmund zegevierde uiteindelijk met 2-5. De ploeg profiteerde daarmee optimaal van het puntenverlies van Bayern München. De achterstand op de Duitse recordkampioen bedraagt nu nog slechts één puntje.

Clement over Haaland

Een type-Haaland was Club Brugge goed van pas gekomen tegen het stugge KV Kortrijk. Philippe Clement zag dat zijn ploeg veel moeite had met het doorbreken van de hechte Kortrijkse defensie. ”Voorin zijn we zelf nog niet op het niveau van Haaland. We zullen hard verder werken met de jongens die er zijn. Anderzijds: we staan op de eerste plaats en we hebben het tweede grootste aantal goals gescoord. Dus zo slecht is het ook niet. Maar het moet sowieso erg leuk zijn om een Haaland in jouw ploeg te hebben.”

 

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws