BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Thomas Delaney midfielder of Borussia Dortmund with Clinton Mata defender of Club Brugge and Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
Β© Jan De Meuleneir/Photo News

Ondankbare rol voor Dennis tijdens spektakelstuk

Emmanuel Dennis is weliswaar basisspeler in Brugge, maar een groot succes is het huidige seizoen nog niet. De Nigeriaan wacht nog altijd op zijn eerste treffer in de Jupiler Pro League. Tijdens het bezoek aan KV Oostende kwam hij opnieuw niet goed voor de dag, wat hem op veel kritiek kwam te staan. Desondanks mocht hij zich deze week melden bij de nationale ploeg van Nigeria. De aanvaller speelde vandaag echter geen minuut in actie voor zijn land.

In Brugge maakt Dennis onderdeel uit van een hevige discussie over de spitspositie. Dennis, David Okereke, Youssouph Badji of Michael Krmencik; wie is nou de beste optie voor in de punt? Hoewel Dennis in de topwedstrijden in ieder geval zeker van zijn plek is, lijkt Philippe Clement nog allesbehalve zeker van zijn zaak. De Nigeriaan zal toch een keer van de hatelijke nul af moeten komen om zijn criticasters de mond te snoeren. In het shirt van zijn land slaagt hij daar (vooralsnog) ook niet in.

In de strijd om een ticket voor de Afrika Cup kreeg Nigeria vrijdagavond bezoek van Sierra-Leone. Met zes op zes waren de Nigerianen uitstekend begonnen aan de kwalificatiereeks. De goede start leek de thuisploeg tegen Sierra-Leone een vervolg te geven. Na nog geen 35 minuten spelen hadden de Nigerianen al een 4-0 voorsprong in handen. Wat er vervolgens gebeurde, hadden waarschijnlijk heel weinig mensen voor ogen gehouden.

Ongelooflijke comeback

Nigeria breidde de voorsprong niet uit, nee. Sterker nog, Sierra-Leone vocht zich terug in de wedstrijd en snoepte uiteindelijk nog twee punten af van de Nigerianen. En dat terwijl de tussenstand na zeventig minuten voetballen nog 4-1 was in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste twintig minuten scoorden de gasten echter drie keer. En Dennis? Die begon en eindigde op de bank. De aanvaller van Club Brugge moest dus lijdzaam toezien hoe zijn landgenoten een vrijwel zekere overwinning uit handen gaven.

Dinsdag staan beide ploegen wederom tegenover elkaar. Of Dennis dan wel in actie komt, is na de blamage van vandaag nog maar zeer de vraag.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws