Goal Badji Vs Genk
© Peter De Voecht/Photo News

Mooie statistiek geeft Club vertrouwen richting KV Kortrijk

Eindelijk. Na een interlandbreak van twee weken mag Club Brugge weer aan de bak. En hoe. Zaterdagavond wacht een thuisduel met KV Kortrijk, alvorens het afreist naar Dortmund voor het pittige Champions Leagueduel met Borussia. Hoewel statistieken uit het verleden nooit heel veel zeggen, kan Club Brugge daar in aanloop naar de match tegen Kortrijk wel op leunen. Blauw-Zwart verloor in eigen huis namelijk nog nooit van de Kerels.

Club Brugge en KV Kortrijk troffen elkaar vooralsnog zeventien keer eerder op Jan Breydel. De eerste keer was in het seizoen 1998/1999, de laatste editie dateert van 2 november 2019. Club Brugge zegevierde in beide wedstrijden met 3-0. Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting in Brugge namen Hans Vanaken (twee keer) en David Okereke de doelpunten voor hun rekening. Twee seizoenen geleden versloeg Club Kortrijk ook met 3-0. Kwam die uitslag nog vaker voor? Ja zeker. In 2010 stuurde Blauw-Zwart de Kerels met een 3-0 nederlaag naar huis. Ivan Perišić, die in het afgelopen seizoen nog de Champions League veroverde met Bayern München, scoorde destijds twee keer.

Maar voor de grootste overwinning op KV Kortrijk op Jan Breydel moeten we terug naar het seizoen 2016/2017. Club Brugge rolde Kortrijk met 5-1 op. Drie van de vijf treffers voor de thuisploeg vielen pas in de laatste twintig minuten van het duel. Dankzij Ricardo van Rhijn, één van zijn spaarzame treffers, en Lior Refaelov stond de thuisploeg na een kleine twintig minuten al op 2-0. In de slotfase liep Club dus nog uit naar een 5-1 overwinning. Ook in dat duel vond Vanaken het net. De Limburger trof vooralsnog zes keer het net tegen de Kortijkers. Drie keer op Jan Breydel en drie keer in het Guldensporenstadion.

Spektakel

Kortrijk is de huidige nummer negen in de Jupiler Pro League. Na twaalf competitieduels staat de ploeg op zestien punten. Het elftal van Yves Vanderhaeghe wacht inmiddels alweer ruim een maand op een zege. In de laatste speelronde voor de interlandbreak speelde Kortrijk spectaculair gelijk tegen Beerschot: 5-5. Zoals de uitslag doet voorspellen, ging het van hot naar her in dat duel. Na nog geen tien minuten stond Kortrijk al op 2-0, maar na een uur gingen beide ploegen met 3-3 gelijk op. Nadat Beerschot zich in minuut 88 naar een 4-5 voorsprong speelde, leek het gedaan. Niets was minder waar. Dankzij een treffer Trent Sainsburry hield de komende tegenstander van Club Brugge uiteindelijk toch nog een punt over aan het duel.

Kortrijk kan op Jan Breydel in ieder geval geen beroep doen op middenvelder Yevhen Makarenko. Evenals Eduard Sobol testte hij bij de nationale ploeg van Oekraïne positief op het coronavirus. Ook Sobol komt zaterdagavond dus niet in actie.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws