Mogelijk nieuwe dreun voor Club: Dennis keert vervroegd terug

Club Brugge wint van Zenit
Club Brugge wint van Zenit Foto: © Orange Pictures / Photo News

In aanloop naar de competitie- en Champions Leaguehervatting tegen respectievelijk KV Kortrijk en Borussia Dortmund nemen de zorgen toe voor Philippe Clement. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat Eduard Sobol positief heeft getest op het coronavirus. Daar bleef het niet bij voor Club Brugge. Ook Emmanuel Dennis keert met problemen terug van zijn interlandbreak. De Nigeriaan raakte bij de Nigeriaanse ploeg geblesseerd aan zijn enkel.

Nigeria speelde afgelopen vrijdag de eerste van de twee ontmoetingen met Sierra Leone. De Nigerianen stonden na nog geen 35 minuten spelen al op een 4-0 voorsprong. Vervolgens ging het echter helemaal mis. Sierra Leone deed voor rust nog wat terug en kwam in de laatste twintig minuten van de match zelfs terug tot 4-4. Dennis moest het allemaal lijdzaam toezien vanaf de kant. Hij kwam niet in actie.

Dinsdagmiddag nemen beide landen het opnieuw tegen elkaar op. Dennis zal dus niet van de partij zijn. De aanvaller van Club Brugge sloeg zijn enkel om op de training. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet bekend. Het betekent in ieder geval geen goed nieuws voor Clement. De trainer, die zich sowieso al zorgen maakte over de interlandbreak, deed in de belangrijke wedstrijden altijd een beroep op Dennis. Hij heeft zijn goede vorm echter nog niet te pakken. In het openingsduel van de Champions League tegen Zenit was hij weliswaar trefzeker, maar in de Jupiler Pro League wist hij het net nog niet te vinden.

Zo stapelen de problemen zich op voor Clement. De komende weken worden cruciaal voor hem en zijn ploeg. Niet alleen staat de koppositie in België op het spel, maar ook overwintering in Europa. Volgende week dinsdag gaat Blauw-Zwart op bezoek bij Borussia Dortmund. Willen de Belgen uitzicht houden op overwintering in de Champions League, moet er een resultaat worden behaald.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand