LEUVEN, BELGIUM - NOVEMBER 11 : Thorgan Hazard midfielder of Belgium is being substituted by Charles De Ketelaere midfielder of Belgium during the International Friendly match between Belgium and Switzerland at the King Power at Den Dreef stadium on November 11, 2020 in Leuven, Belgium, 11/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Moeizaam duel van Rode Duivels, maar het was het uiteindelijk waard

Charles de Ketelaere meldde zich maandagochtend voor het eerst bij de Rode Duivels. De verwachting was dat hij woensdagavond tegen Zwitserland kort na rust zijn entree zou maken. Dat duurde echter wat langer. Het grote talent van Club Brugge kwam pas in de absolute slotfase binnen de lijnen. Het zal hem weinig deren. Hij heeft zijn eerste interland voor België immers te pakken. De Belgen wonnen overigens met 2-1.

Met zijn treffer in de slotfase groeide De Ketelaere enkele weken geleden in Sint-Petersburg uit tot grote held van Club Brugge. Ook afgelopen zondag, tijdens het bezoek aan KV Oostende, was hij van grote waarde voor zijn ploeg. Zijn sterke ontwikkeling is Roberto Martínez niet ontgaan. De bondscoach beloonde De Ketelaere zijn goede prestaties met een uitnodiging voor de interlands van de Rode Duivels. Hij maakte dinsdag veel indruk op de training. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het oefenduel met Zwitserland sprak Jan Vertonghen daar nog zijn bewondering over uit.

Voor een basisplaats tegen de Zwitsers was het echter niet genoeg. Als een verrassing kwam dat natuurlijk niet. Martínez had in zijn basiself wel ruimte voor Simon Mignolet, Brandon Mechele en Hans Vanaken. In de afgelopen interlandbreak verdedigde Mignolet ook al het doel van de Rode Duivels. De thuisploeg begon niet goed aan de match en keek na twaalf minuten al tegen een achterstand aan. Admir Mehmedi werkte namens Zwitserland de bal achter Mignolet.

Invalbeurt

België had het moeilijk met Zwitserland. De kansen waren dan ook spaarzaam voor de pauze. In de tweede helft tapten de Rode Duivels uit een ander vaatje. Na een kleine vijf minuten spelen, bracht Michy Batshuayi zijn ploeg op gelijke hoogte. Twintig minuten voor rust vond de spits opnieuw het net. Voor het hoogtepunt van de avond werd het geduld van de supporters flink op de proef gesteld. In de blessuretijd maakte De Ketelaere zijn entree én debuut. Hoewel het slechts van korte doen was, kan hij een nieuwe mijlpaal toevoegen aan zijn palmares.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws