GENK, BELGIUM - AUGUST 30 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Hans Vanaken midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on August 30, 2020 in Genk, Belgium, 30/08/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Moeilijke match, maar Clement ziet zijn ploeg juiste mentaliteit tonen

Makkelijk ging het zeker niet, maar Club Brugge heeft na ruim een maand weer eens gewonnen in de Jupiler Pro League. Geholpen door een rode kaart voor Jelle Bataille van KV Oostende en gedreven invallers eindigde de wedstrijd aan de kust uiteindelijk in 1-3. Na afloop stond een tevreden Philippe Clement de media te woord. ”Mijn groep heeft gereageerd, wat ik hen gevraagd had.”

En daar zag het een lange tijd niet naar uit. Hoewel Club Brugge allesbehalve sterk begon aan de match, was het Mats Rits die zijn ploeg op voorsprong kopte. Niet lang daarna kwam Oostende echter alweer langszij. In de tweede helft lukte het Blauw-Zwart maar niet om het gaatje te vinden. Daar bracht de rode kaart voor de thuisploeg verandering in. Daarnaast brachten invallers Charles de Ketelaere en Youssouph Badji nieuwe energie in de ploeg. Al met al een prima zondag voor Club Brugge, dat dankzij de zege weer aan kop gaat in de Pro League. ”Ik heb geen gemengde gevoelens bij deze wedstrijd. Dit zou Oostende serieus tekort doen”, begon Clement zijn verhaal na afloop.

”Het is een moeilijke ploeg om tegen te spelen, het is moeilijk om er ruimtes tegen te vinden. Dat hebben mijn spelers goed gedaan deze match. Ik denk dat we de tussen de vijfenzestig en zeventig procent balbezit hadden, wat niet evident is met de pressing die Oostende heel de tijd voerde. Waren we voor de rest perfect? Nee, zeker en vast niet. Mijn ploeg heeft wel mentaliteit getoond en creëerde meer kansen dan de tegenstander. Dus is dat een verdiende overwinning.”

Dennis

Na het beschamende gelijkspel tegen KV Mechelen wilde Clement tegen Borussia Dortmund een reactie zien van zijn spelers. Die zag hij. Op bezoek bij Oostende koos hij dan ook voor dezelfde elf. Emmanuel Dennis stond opnieuw aan de aftrap, maar kon evenals in de afgelopen wedstrijden geen potten breken. Ook na vanmiddag wacht hij nog altijd op zijn eerste treffer in de Pro League dit seizoen. ”Ik vond Dennis vandaag niet overtuigend en ik had er meer van verwacht”, aldus Clement. In de eerste helft verprutste Dennis een goede mogelijkheid. Dat kwam hem op veel kritiek te staan. ”Ik zal samen met hem een individuele analyse doen om verder te bouwen naar de volgende maanden toe.”

Gelukkig voor Club Brugge had de ploeg Dennis niet nodig om de treffers te maken. ”We hebben vandaag nu wel de doelpunten gemaakt. Dat is de waarheid gewoon. Daarom is het positief. Mijn groep heeft gereageerd, wat ik hen gevraagd had. Tegen Dortmund en nu ook. En je ziet ook heel de beleving dat er in die groep zit en dat moeten we de volgende maanden meepakken”, aldus Clement.

Interlandperiode

Tenslotte ging Clement ook nog even in op de komende interlandbreak. Weinig clubs en coaches zitten daar in deze periode op te wachten. Na de afgelopen interlands werden er nog enkele positieve coronagevallen geconstateerd bij Club Brugge. Onder anderen Simon Mignolet en Odilon Kossounou testten positief op het virus. ”Geen enkele clubcoach heeft graag die interlandbreaks. Je wil met de jongens voort werken en je wil zaken onder controle houden zoals hun load. Er is nu nog een internationale wedstrijd bijgekomen in de kalender. De volgende twee weken hebben we daar geen controle meer over. Misschien ligt het bij mij gevoelig omdat ik de vorige twee interlandperiodes telkens spelers met corona terugkreeg. Dus ik hou mijn hart vast, maar dat zijn dingen die ik niet bepaal.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws