Club Brugge verliest van Dortmund
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Thorgan Hazard midfielder of Borussia Dortmund celebrates scoring a goal durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Jan De Meuleneir / Photo News

Moeilijk affiche voor Dortmund in aanloop naar Club-thuis

De interlandbreak duurde ‘slechts’ twee weken, maar het voelde als een eeuw. Philippe Clement en de supporters zullen in ieder geval blij zijn dat die weer voorbij is. Clement en co kunnen zich opmaken voor een belangrijke en drukke periode tot de winterstop. Om te beginnen vanavond met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk, alvorens dinsdagavond het bezoek aan Borussia Dortmund wacht. De Duitsers reizen voor hun generale repetitie af naar de hoofdstad.

Voor Dortmund staat namelijk het bezoek aan Hertha BSC op het programma. Op papier een moeilijk affiche en dat bleek in de afgelopen seizoenen ook het geval. Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen in Berlijn won Dortmund er weliswaar drie, maar twee zeges kwamen moeizaam tot stand. Zowel vorig seizoen als dat ervoor was het verschil tussen beide ploegen slechts één doelpunt. De komende tegenstander van Club Brugge zal zich tegen Hertha willen herstellen van de nederlaag tegen Bayern München van voor de interlandbreak. Dortmund wil maar al te graag een einde maken aan de hegemonie van Bayern, maar trokken twee weken geleden gewoon weer aan het kortste eind.

De achterstand op Bayern bedraagt daardoor drie punten. Er mag hoe dan ook niet verloren worden in Berlijn. In aanloop naar het treffen met zowel Hertha als Club Brugge gaat bij Borussia Dortmund veel over Youssoufa Moukoko. Het toptalent vierde van de week zijn zestiende verjaardag. Dat betekent dat hij eindelijk zijn debuut kan maken in de hoofdmacht van Die Borussen. Mocht hij dinsdagavond zijn opwachting maken, is hij de jongste speler ooit in de Champions League.

Zaterdag 21 november, 20.30 uur: Hertha BSC-Borussia Dortmund.

Lazio Roma

Dat Club Brugge het op het moment moet doen met ‘slechts’ de derde plek in de CL-groep, heeft het aan zichzelf te danken. Met een 1-1 gelijkspel tegen Lazio deed de ploeg zich veel tekort. De Italianen konden in Brugge geen beroep doen op een groot aantal sterkhouders, waaronder Ciro Immobile. De Italiaan moest drie weken toekijken wegens corona, maar is eindelijk weer hersteld. Lazio zal de topscorer van de Serie A in het afgelopen seizoen hard nodig hebben. De huidige negende positie op de ranglijst is natuurlijk veel te mager. Vandaag gaat de ploeg op bezoek bij Crotone, de nummer laatst. Bij een overwinning nadert Lazio de bovenste plekken.

Zaterdag 21 november, 15.00 uur: Crotone-Lazio.

Zenit

De strijd om de koppositie in de Russische Premier League neemt interessante vormen aan. Zoals het er nu naar uitziet, heeft Zenit dit seizoen veel meer te duchten van de concurrentie. Sterker nog, ook de tegenstander van Club Brugge in de Champions League moet in de achtervolging. CSKA Moskou is namelijk de huidige lijstaanvoerder. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt echter slechts één puntje. Als Zenit vandaag zijn plicht doet, kan het de koppositie in ieder geval voor één nachtje overnemen. De ploeg van Sergej Semak gaat op bezoek bij Achmat Grozny, de huidige nummer zeven.

Zaterdag 21 november, 14.30 uur: Achmat Grozny-Zenit.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws