DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 23 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge pictured during a training session prior to the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Borussia Dortmund and Club Brugge at the Signal Iduna Park stadium on November 23, 2020 in Dortmund, Germany, 23/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Waarom Clement het niet helemaal eens is met de kritiek

Na de harde les in Dortmund staat voor Club Brugge weer een wedstrijd in de Jupiler Pro League op het programma. Na vier moeizame matchen wil Blauw-Zwart weer eens een overtuigende partij op de mat leggen. In aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Zenit zal dat het vertrouwen ook een boost geven. De drie punten zullen veroverd moeten worden op bezoek bij Moeskroen.

Op papier geen moeilijke wedstrijd voor Club Brugge. Moeskroen staat met zes punten immers op de laatste plaats. Wat het huidige seizoen echter bewijst, is dat Club Brugge elke wedstrijd honderd procent geconcentreerd en gemotiveerd moet zijn. Dat wordt ook vanavond gevraagd. Het vertrouwen van Moeskroen kreeg van de week namelijk een flinke boost. In het afgelopen weekeinde ging de ploeg nog redelijk hard onderuit bij Genk (4-1), maar midweeks boekte het dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. Een knappe ook. Cercle werd in eigen huis met 1-2 verslagen.

Dat Moeskroen hekkensluiter is, zegt Clement dan ook niet zoveel. ”Ze hebben een nieuwe coach en je zag het verschil meteen in hun wedstrijd tegen Genk”, aldus de coach tijdens de persconferentie in aanloop naar de match van vanavond. ”Ze hebben ook bevestigd tegen Cercle. Het is een ander Moeskroen dan in de eerste maanden en daar ligt mijn focus ook op dit moment.”

Kritiek

In het afgelopen seizoen zegevierde Club Brugge twee keer met minimaal verschil tegen Moeskroen. Zowel thuis als uit werd met 1-0 gewonnen. Moeizaam. Dat vat ook de eerste maanden van dit seizoen samen. Het verloopt allesbehalve vlekkeloos bij Clement en de zijnen. ”Minder aanvallend? Dat is vrij relatief. We zijn nog altijd de ploeg die de meeste goals heeft gemaakt”, aldus Clement. ”Wil dat zeggen dat ik vind dat we op dit moment op onze top zitten? Nee, zeker niet. Het is niet heel slecht, maar ook niet heel goed.”

Zenit

Heel goed, dat zal het de komende weken eigenlijk wel moeten zijn. In het laatste blok van 2020 staat niet alleen de koppositie, maar ook overwintering in Europa op het spel. Woensdag tegen Zenit kan Club Brugge zich alvast verzekeren van Europa Leaguevoetbal na de jaarwisseling. Een gelijkspel volstaat, maar Blauw-Zwart ambieert natuurlijk overwintering in de Champions League. Om daarvoor in de race te blijven, zal het toch echt moeten winnen van Zenit. ”Als we aan het begin van de UCL wisten dat we met een zege thuis tegen Zenit zeker waren van de derde plaats, dan had iedereen daar blindelings voor getekend”, vertelde Clement.

”Met een gelijkspel kan het, maar het is belangrijk om niet te gaan speculeren en vol voor winst te gaan.” Zo willen we dat horen en dat willen we óók vanavond zien. In de afgelopen wedstrijden leek Club Brugge het een beetje makkelijk op te nemen, wat leidde tot zeer stroeve duels. Het zou toch fijn zijn als de koploper er vanavond in slaagt om het duel voortijdig te beslissen. Dat zal een hoop energie kosten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws