DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 23 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge pictured during a training session prior to the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Borussia Dortmund and Club Brugge at the Signal Iduna Park stadium on November 23, 2020 in Dortmund, Germany, 23/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Mignolet maakt supporters blij met uitspraken over toekomst

Afgelopen transferperiode werd Club Brugge gelinkt aan onder meer Bas Dost en Michy Batshuayi. Blauw-Zwart zag de aanvallers graag de overstap maken naar Jan Breydel, maar zij zagen daar geen heil in. Een jaar eerder koos Simon Mignolet er wél voor om een buitenlandse topcompetitie te verruilen voor de Jupiler Pro League. Van de zomer kon hij alweer een stap maken, maar de doelman voelt zich op zijn plek in Brugge. Hij is dan ook zeker niet van plan om de club te verlaten.

Mignolet vertrok in de zomer van 2013 naar het grote Liverpool. Daar was hij in eerste instantie basisspeler, maar in het seizoen 2018/2019 stond hij slechts twee keer onder de lat. Na 204 duels voor de Engelse grootmacht hield hij het voor gezien. Mignolet koos voor een stap terug en werd de eerste doelman van Club Brugge. De keuze om terug te keren naar zijn thuisland pakte geweldig uit. Met een uitblinkende Mignolet kroonde Blauw-Zwart zich met ruime afstand tot kampioen van België. In zijn eerste seizoen hield hij in 39 duels maar liefst twintig keer de nul.

Dankbaar

Zijn goede prestaties bleven uiteraard niet onopgemerkt. Van de zomer toonden onder meer clubs uit Engeland en Frankrijk serieuze interesse in de doelman. Hij besloot echter te blijven waar hij zat. In gesprek met Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom hij ervoor koos om zijn contract te verlengen en niet te vertrekken. ”Omdat ik me hier heel erg goed voel. Mijn relatie met het bestuur is super en met de coaches ook. Onze keeperstrainer, Frederic de Boever, verdient trouwens een pluim. Dat heb ik ook tegen de beleidsmensen gezegd. En ik lig goed bij de supporters. Ik ben Club gewoon enorm dankbaar.”

Simon Mignolet probeert Kylian Mbappé van PSG van scoren te houden tijdens de ontmoeting van vorig seizoen. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)

De Buffon van Club Brugge

Mignolet zette een tijdje terug zijn handtekening onder een vernieuwd contract, waardoor hij tot medio 2025 speler is van Club Brugge. Als het aan hem ligt, blijft hij ook nog wel flink wat jaren actief op Jan Breydel. ”Idealiter was ik liever later terug naar België gekomen, maar nu ik er ben, zie ik me hier ook lang blijven”, aldus de doelman. ”Mijn uitdaging is om bij Club uit te groeien zoals Gianluigi Buffon dat deed bij Juventus. Ik spiegel me aan hem, om mezelf scherp te houden. Daarom train ik ook elke dag alsof ik de tweede doelman ben.”

Vanavond mag Mignolet wederom aan de bak. En flink ook. Om 21.00 uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor hun duel in de vierde speelronde.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws