GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Mignolet laat duel tegen Denemarken aan zich voorbij gaan

Hoewel Simon Mignolet afgelopen woensdag tegen Zwitserland nog onder de lat stond bij de Rode Duivels, moest hij tegen Engeland genoegen nemen met een reservebeurt. Thibaut Courtois stond ‘gewoon’ weer onder de lat. Met de doelman van Real Madrid onder de lat zegevierde België met 2-0. Willen Roberto Martínez en co hun Nations Leaguepoule winnend afsluiten, moet woensdag tegen Denemarken minimaal een punt worden behaald. Mignolet is er dan in ieder geval niet bij. Hij keert vervroegd terug naar Club Brugge.

Indien fit is Courtois natuurlijk de eerste doelman van de Rode Duivels. Toch zal Mignolet balen dat hij zondagavond niet in actie kwam. Een oefenwedstrijd tegen Zwitserland is ook niet niks, maar het gaat uiteindelijk om de potjes voor het echie. Daarnaast stond Mignolet in de vier interlands voor Engeland-thuis telkens onder de lat. Doordat België de groepswinst voor het grijpen heeft en Courtois begin dit seizoen kwakkelde met blessures, leek de kans aanwezig dat Mignolet tegen Denemarken onder de lat zou staan.

Zover komt het echter niet. De doelman van Club Brugge heeft het trainingskamp van de nationale ploeg inmiddels namelijk verlaten, melden de Rode Duivels op hun Twitter. Martínez gunt Mignolet wat rust. Een vriendelijk gebaar van de bondscoach en Philippe Clement zal daar zeker niet ontevreden mee zijn. De oefenmeester was al huiverig over de interlandbreak.

Een fitte Mignolet komt Club Brugge en Clement uiteraard goed van pas. Blauw-Zwart kent een bomvol schema tot aan de winterstop. Zaterdagavond komt Kortrijk op bezoek en drie dagen later staat in Dortmund het vierde groepsduel in de Champions League op het programma.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws