v.l. Thorgan Hazard, Thomas Meunier (Paris) Dortmund, 18.02.2020, Fussball, Champions League, Achtelfinale Hinspiel, Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain 2:1 ! only BELGIUM !
© TimGroothuis/Witters Sport /Photo News

Meunier keert terug op Jan Breydel: ‘Club heeft grote stappen gezet’

Thomas Meunier trok na afgelopen seizoen de deur in Parijs achter zich dicht. Hij maakte transfervrij de overstap naar Borussia Dortmund. Woensdagavond keert hij terug op Jan Breydel, waar hij van 2011 tot en met 2016 actief was als speler van Club Brugge. ”Ik heb er vijf heel leuke jaren meegemaakt.”

In juli 2016 verruilde hij Club Brugge voor Paris Saint-Germain. Ondanks de aanwezigheid van Dani Alves groeide hij al snel uit tot basisspeler. In Parijs werd hij onder meer drie keer landskampioen. Ook in het afgelopen seizoen kon hij vaak rekenen op een basisplaats. De Belg koos er echter voor om een streep te zetten onder zijn avontuur in Parijs en vond met Borussia Dortmund een nieuwe club en uitdaging. Morgenavond keert hij met de Duitsers terug op zijn oude nest. Hij volgt Blauw-Zwart nog nauwlettend op de voet. ”Club Brugge is heel geliefd in België. Het is een constante ploeg, die de voorbije vijf à zes jaar grote stappen heeft gezet, op het veld en ernaast”, vertelde Meunier tijdens de persconferentie in aanloop naar de match.

Morgenavond treft hij niet alleen zijn oude club, maar ook een aantal oud-ploegmaten. Zo speelde hij twee seizoenen met Ruud Vormer. Een jaar later voegde ook Hans Vanaken zich bij de groep. ”Jongens als Vormer en Vanaken zijn topspelers en ze blijven ook steeds in Brugge. Simon Mignolet, die is teruggekomen uit Engeland, is daar nog bijgekomen. Er is veel continuïteit bij Club Brugge. Persoonlijk heb ik nog veel contact met mensen in Brugge. Ik heb er vijf heel leuke jaren meegemaakt.”

Kritiek

Meunier heeft het sinds zijn komst naar Dortmund allesbehalve makkelijk. Zo kunnen zijn optredens de Duitse media nog niet echt bekoren. ”Ik ben toegekomen bij een nieuwe club, met een nieuwe trainer. Ik had ook niet verwacht dat alles meteen los ging lopen.” Desondanks kan hij rekenen op het vertrouwen van Lucien Favre. Meunier kwam vooralsnog in alle duels van Dortmund in actie. Als basisspeler, welteverstaan. ”Het gevoel is goed. Iedereen binnen de club heeft me heel hartelijk ontvangen. Ik ben ook goed geïntegreerd in de spelersgroep. Ik ben hier goed terechtgekomen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws