Matchwinner Lang ondanks prachttreffer niet helemaal tevreden

LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 :Medhi Carcela midfielder of Standard Liege and Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

De geruchtenmolen draaide op volle toeren, maar het was afgelopen transferperiode lang wachten op de eerste nieuwkomer. Dat werd uiteindelijk Noa Lang. Club Brugge huurt de aanvaller in eerste instantie één seizoen van Ajax, alvorens hij definitief overkomt. Hij heeft niet veel tijd nodig gehad om zich aan te passen. Ook tegen KV Kortrijk liet hij zich van zijn beste kant zien. Sterker nog, dankzij een prachtige treffer van Lang zegevierde Blauw-Zwart in de generale repetitie voor het bezoek aan Borussia Dortmund.

De verbazing was groot in Amsterdam, toen de media bekendmaakten dat Lang op het punt stond te verkassen naar Club Brugge. De flankspeler was tijdens de voorbereiding één van de blikvangers bij Ajax. Desondanks kreeg Lang van coach Erik ten Hag te horen dat de kans op speeltijd erg minimaal was. Hij besloot zijn geluk elders te beproeven. De overstap naar Club Brugge heeft hem goed gedaan. Lang speelde zich al snel in de basis en is met doelpunten belangrijk voor zijn ploeg. Na afloop van de moeizame zege tegen KV Kortrijk blikte hij op het clubkanaal terug op zijn schone treffer. ”Het was een doelpunt op intuïtie.”

”Er was een voorzet van de rechterkant, Charles (red: De Ketelaere) kopte de bal terug op Michael (red: Krmencik). Die won zijn duel, de bal kwam voor mijn voeten en het enige wat ik eigenlijk dacht was die bal moet in het net. Ik had al een grote kans die ik moest afmaken in de eerste helft toen ik naar binnen dribbelde. Ik schoot te wild, ik moest gewoon mijn hoekje kiezen.”

Winnen is winnen

De opluchting was groot na de treffer van Lang. Club Brugge maakte wederom een povere indruk. De gasten hielden eigenlijk vrij makkelijk stand. Op het uur bracht Lang daar dus verandering in. Hoewel zijn doelpunt van grote klasse was en hij zijn ploeg daarmee de overwinning bezorgde, was ook de aanvaller niet helemaal tevreden. ”We begonnen wel goed en het eerste half uur hadden we de controle, maar het laatste kwartier hadden we het lastig. Toen raakten we het een beetje kwijt. Ze stonden gewoon stil in de zestien, maar dat zullen we vaker meemaken. Het is aan ons om niet zo statisch te zijn. Het was een lastige wedstrijd tegen een taaie tegenstander. We hebben de drie punten, dat is het enige wat telt.”

Borussia Dortmund

Het was alweer zijn derde competitietreffer voor Club Brugge. Het is nu alleen nog wachten op zijn eerste persoonlijk succesje in de Champions League. In de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund had hij een basisplaats, maar slaagde hij er niet in het verschil te maken. Dinsdagavond krijgen Lang en zijn ploegmaten de kans om zich te herstellen van die pijnlijke 0-3 nederlaag. Hoewel Club niet heel veel potten kon breken tegen de Duitsers, zit het met het vertrouwen wel goed bij onze vleugelflitser. ”Thuis hebben we wel met 3-0 verloren, maar we hebben bij vlagen laten zien dat we ook een goed voetballend team zijn. Dat we ons met momenten kunnen meten met een grote ploeg als Borussia Dortmund. Die 3-0 was geflatteerd. Het is aan ons om het dinsdag te laten zien.”

Lang had graag in een bomvol Signal Iduna Park gespeeld, maar dat zal niet het geval zijn. Hoe jammer hij dat ook vindt, een leeg stadion zou zomaar eens in het voordeel van Blauw-Zwart kunnen uitpakken. ”Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zei Cruijff altijd. Het feit dat er geen supporters zullen zijn is misschien goed voor ons. We gaan in elk geval naar daar om te proberen punten te pakken.”

Laatste nieuws

Clement verklaart opvallende keuze voor Balanta

Club Brugge gaat vanaf 21.00 uur de strijd aan met Borussia Dortmund. Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor een ticket voor de achtste...

Clement verrast: Balanta verdringt Rits naar de bank

Over ruim een uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Ten...

Spelers peppen zichzelf op voor duel met Dortmund

Met nog slechts een kleine vier uur tot de aftrap van Borussia Dortmund-Club Brugge neemt de spanning flink toe. Philippe Clement en co staan...

Mignolet maakt supporters blij met uitspraken over toekomst

Afgelopen transferperiode werd Club Brugge gelinkt aan onder meer Bas Dost en Michy Batshuayi. Blauw-Zwart zag de aanvallers graag de overstap maken naar Jan...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...

Laatste Nieuws

Clement verklaart opvallende keuze voor Balanta

Club Brugge gaat vanaf 21.00 uur de strijd aan met Borussia Dortmund. Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor een ticket voor de achtste...

Clement verrast: Balanta verdringt Rits naar de bank

Over ruim een uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Ten...

Spelers peppen zichzelf op voor duel met Dortmund

Met nog slechts een kleine vier uur tot de aftrap van Borussia Dortmund-Club Brugge neemt de spanning flink toe. Philippe Clement en co staan...

Mignolet maakt supporters blij met uitspraken over toekomst

Afgelopen transferperiode werd Club Brugge gelinkt aan onder meer Bas Dost en Michy Batshuayi. Blauw-Zwart zag de aanvallers graag de overstap maken naar Jan...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Adverteren op Blauwzwartfans?
Vraag meer informatie via ons contactformulier

Populair Deze Week

Vrees Philippe Clement komt uit: Club-speler test positief

Eduard Sobol maakte in zijn eerste seizoen op Jan Breydel een goede indruk. Club Brugge besloot hem van de zomer dan ook nog een...

Horvath mogelijk bezig aan zijn laatste weken in Brugge

De schrik was groot in Brugge, toen bekend werd dat Simon Mignolet positief had getest op het coronavirus. De doelman moest dan ook een...

Clement ziet invaller het verschil maken tegen Kortrijk

Hoewel het zeker niet van harte ging, kon Club Brugge zaterdagavond weer drie punten bijschrijven. Philippe Clement en co behouden de koppositie en kunnen...

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op...

Opmerkelijk: ‘Dennis niet mee naar Dortmund-Club Brugge na discussie op spelersbus’

Emmanuel Dennis zal niet in actie komen voor Club Brugge tegen Borussia Dortmund. De Nigeriaan zorgde voor een bommetje in de selectie van Philippe...