LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 :Medhi Carcela midfielder of Standard Liege and Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Matchwinner Lang ondanks prachttreffer niet helemaal tevreden

De geruchtenmolen draaide op volle toeren, maar het was afgelopen transferperiode lang wachten op de eerste nieuwkomer. Dat werd uiteindelijk Noa Lang. Club Brugge huurt de aanvaller in eerste instantie één seizoen van Ajax, alvorens hij definitief overkomt. Hij heeft niet veel tijd nodig gehad om zich aan te passen. Ook tegen KV Kortrijk liet hij zich van zijn beste kant zien. Sterker nog, dankzij een prachtige treffer van Lang zegevierde Blauw-Zwart in de generale repetitie voor het bezoek aan Borussia Dortmund.

De verbazing was groot in Amsterdam, toen de media bekendmaakten dat Lang op het punt stond te verkassen naar Club Brugge. De flankspeler was tijdens de voorbereiding één van de blikvangers bij Ajax. Desondanks kreeg Lang van coach Erik ten Hag te horen dat de kans op speeltijd erg minimaal was. Hij besloot zijn geluk elders te beproeven. De overstap naar Club Brugge heeft hem goed gedaan. Lang speelde zich al snel in de basis en is met doelpunten belangrijk voor zijn ploeg. Na afloop van de moeizame zege tegen KV Kortrijk blikte hij op het clubkanaal terug op zijn schone treffer. ”Het was een doelpunt op intuïtie.”

”Er was een voorzet van de rechterkant, Charles (red: De Ketelaere) kopte de bal terug op Michael (red: Krmencik). Die won zijn duel, de bal kwam voor mijn voeten en het enige wat ik eigenlijk dacht was die bal moet in het net. Ik had al een grote kans die ik moest afmaken in de eerste helft toen ik naar binnen dribbelde. Ik schoot te wild, ik moest gewoon mijn hoekje kiezen.”

Winnen is winnen

De opluchting was groot na de treffer van Lang. Club Brugge maakte wederom een povere indruk. De gasten hielden eigenlijk vrij makkelijk stand. Op het uur bracht Lang daar dus verandering in. Hoewel zijn doelpunt van grote klasse was en hij zijn ploeg daarmee de overwinning bezorgde, was ook de aanvaller niet helemaal tevreden. ”We begonnen wel goed en het eerste half uur hadden we de controle, maar het laatste kwartier hadden we het lastig. Toen raakten we het een beetje kwijt. Ze stonden gewoon stil in de zestien, maar dat zullen we vaker meemaken. Het is aan ons om niet zo statisch te zijn. Het was een lastige wedstrijd tegen een taaie tegenstander. We hebben de drie punten, dat is het enige wat telt.”

Borussia Dortmund

Het was alweer zijn derde competitietreffer voor Club Brugge. Het is nu alleen nog wachten op zijn eerste persoonlijk succesje in de Champions League. In de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund had hij een basisplaats, maar slaagde hij er niet in het verschil te maken. Dinsdagavond krijgen Lang en zijn ploegmaten de kans om zich te herstellen van die pijnlijke 0-3 nederlaag. Hoewel Club niet heel veel potten kon breken tegen de Duitsers, zit het met het vertrouwen wel goed bij onze vleugelflitser. ”Thuis hebben we wel met 3-0 verloren, maar we hebben bij vlagen laten zien dat we ook een goed voetballend team zijn. Dat we ons met momenten kunnen meten met een grote ploeg als Borussia Dortmund. Die 3-0 was geflatteerd. Het is aan ons om het dinsdag te laten zien.”

Lang had graag in een bomvol Signal Iduna Park gespeeld, maar dat zal niet het geval zijn. Hoe jammer hij dat ook vindt, een leeg stadion zou zomaar eens in het voordeel van Blauw-Zwart kunnen uitpakken. ”Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zei Cruijff altijd. Het feit dat er geen supporters zullen zijn is misschien goed voor ons. We gaan in elk geval naar daar om te proberen punten te pakken.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws