BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Thomas Delaney midfielder of Borussia Dortmund with Clinton Mata defender of Club Brugge and Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Mata baalt: ‘Het lukte ons niet om efficiënt te zijn’

Borussia Dortmund gaf Club Brugge woensdagavond vooral een les in efficiëntie. De Duitsers creëerden niet per se meer kansen, maar gingen er wel een stuk beter mee om. Na negentig minuten stond er dan ook een afgetekende 0-3 op het scorebord. Bij Blauw-Zwart overheerste na afloop – opnieuw – het gevoel dat er meer had ingezeten. ”Op basis van de tweede helft verdienen we meer.”

Clinton Mata keerde tegen Dortmund terug aan de aftrap. In het thuisduel met KV Mechelen van afgelopen zaterdag zat hij nog op de bank. De verdediger had zijn handen vol aan de aanvallers van Dortmund. Aan de andere kant probeerde hij aanvallend ook zijn steentje bij te dragen. In de eerste helft kreeg Mata een goede kopkans, maar zijn poging miste richting. ”We zijn inderdaad wat ontgoocheld”, vertelde hij na afloop van de match. ”Na rust gaven we amper nog niets weg. In de eerste helft slikten we drie doelpunten, maar we probeerden te reageren en bleven ons spel spelen.”

Efficiënt

Voetballen met een ruime achterstand is niet makkelijk, maar Club Brugge liet zich niet kennen. De spelers lieten hun kopjes niet hangen en bleven op zoek naar de eretreffer, tot tevredenheid van Philippe Clement. ”We reageren goed na rust en dan is het jammer dat we daar niet voor beloond worden”, aldus Mata. Ook de verdediger zag dat zijn ploeg te slordig omging met de kansen die het kreeg. In de thuiswedstrijd tegen Lazio ontbrak het Club Brugge ook al aan finesse en overtuiging in de vijandelijke zestien. ”De afwerking was er niet en dat is wel een absolute noodzaak in de Champions League. Het lukte ons niet om efficiënt te zijn. Onze ambitie blijft om de resterende matchen voluit te gaan en op het einde zien we wel waar we staan na de groepsfase. We moeten gewoon ons spel blijven spelen en de focus behouden.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws