Simon Mignolet Gent
WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 18 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge pictured during a friendly game of Club Brugge against KAA Gent as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 18, 2020 in Westkapelle, Belgium, 18/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

‘Martínez maakt tegen Engeland einde aan reeks Mignolet’

Hoewel de Rode Duivels in oktober nog verloren van Engeland, gaan ze wel aan de leiding in hun Nations Leaguegroep. Willen Roberto Martínez en co hun groep ook winnend afsluiten, moeten de Engelsen vanavond wél verslagen worden. Om 20.45 uur zijn de Britten te gast in Leuven. Martínez lijkt Simon Mignolet, Brandon Mechele én Hans Vanaken in ieder geval niet nodig te hebben.

Het Nieuwsblad verwacht hen namelijk allemaal op de bank. Dat zal vooral voor Mignolet weer even wennen zijn. Door de afwezigheid van Thibaut Courtois in de afgelopen twee interlandperiodes, kwam Mignolet eindelijk eens veel in actie voor zijn land. Ook op Wembley, in het eerste duel met de Engelsen, stond hij onder de lat. In Londen slaagde hij er echter niet in om de nul te houden en zijn ploeg te behoeden voor een nederlaag. België verloor met 2-1 en leek de groepswinst uit handen te geven. Drie dagen later zegevierden de Rode Duivels echter met 2-1 tegen IJsland en ging Engeland ten onder tegen Denemarken. Dankzij de eigen zege én die van de Denen heroverde België de koppositie.

In IJsland begonnen zowel Mignolet als Vanaken aan de aftrap. Laatstgenoemde mocht ook afgelopen woensdag opdraven, in het oefenduel met Zwitserland. De middenvelder van Club Brugge slaagde er echter niet in om zijn stempel op het spel te drukken. Na afloop van de match was er kritiek op de Limburger, die volgens sommigen niet het niveau heeft voor het podium waarop de Rode Duivels willen acteren. Dat zou Charles de Ketelaere dan weer wél hebben. Het grote talent mocht tegen de Zwitsers zijn debuteren voor de Rode Duivels, alhoewel dat van zeer korte duur is. Inmiddels bereidt De Ketelaere zich met de beloften voor op de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bosnië.

Reeks basisplaatsen

Mocht Mignolet daadwerkelijk op de bank beginnen, komt er een einde aan een mooie reeks. In de laatste vier interlands van de Rode Duivels begon hij telkens onder de lat. De laatste keer dat dat het geval was, was in 2011. Sindsdien moet de doelman van Club Brugge Courtois voor zich dulden. Voor Thomas Meunier, die onlangs met Borussia Dortmund nog te gast was op Jan Breydel, heeft Martínez naar verluidt wel een basisplaats in petto.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING BELGIË: Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard, De Bruyne, Lukaku en Mertens.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws