TUBIZE, BELGIUM - NOVEMBER 9 : Roberto Martinez head coach of Belgian Team and Charles De Ketelaere defender of Belgium during the training session of the Belgian National team prior to the friendly game against Switzerland and the Nations League games against England and Danmark on November 09, 2020 in Tubize, Belgium, 9/11/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

‘Martínez kan Mechele en Vanaken wederom niet blij maken’

De Rode Duivels spelen vanavond tegen Denemarken hun laatste interland van dit kalenderjaar. Willen Roberto Martínez en co hun Nations Leaguepoule winnend afsluiten, moet er minimaal een puntje worden behaald. Hoewel Axel Witsel er niet bij is wegens een schorsing, zal Hans Vanaken wederom niet opdraven. Althans, dat verwacht Het Nieuwsblad. Ook Brandon Mechele zal evenals tegen Engeland toekijken vanaf de kant.

Zowel Mechele als Vanaken speelde negentig minuten in het oefenduel met Zwitserland. Martínez gaf in aanloop naar dat duel al aan dat hij zou experimenteren, wat betekende dat de basisspelers zich mochten opmaken voor de clashes tegen Engeland en Denemarken. Tijdens het duel met de Engelsen vonden Mechele en Vanaken zichzelf dan ook terug op de reservebank. Daar bleven ze gedurende de negentig minuten zitten. Vanavond, als Denemarken op bezoek komt in Leuven, zal dat naar alle waarschijnlijkheid niet anders zijn.

Martínez moet hier en daar sleutelen aan zijn elftal. Afgelopen zondag liep zowel Witsel als Thomas Meunier tegen een schorsing aan. Zij zijn er dan ook niet bij tegen Denemarken. Als we Het Nieuwsblad moeten geloven, worden Witsel en Meunier vervangen door respectievelijk Thomas Praet en Nacer Chadli. Vanaken zou prima uit de voeten kunnen op de positie van Witsel, maar Kevin de Bruyne lijkt zijn plek over te nemen. Praet schuift daardoor een plek door op het veld. Hij zal samen met Romelu Lukaku en Dries Mertens de voorhoede vormen.

Mignolet

Onder de lat staat natuurlijk Thibaut Courtois. De doelman van Real Madrid kwam tegen Engeland na een lange tijd weer eens in actie voor de Rode Duivels. Zijn stand-in, Simon Mignolet, is inmiddels niet meer van de partij. De nummer één van Blauw-Zwart mocht zich van Martínez richten op de drukke en belangrijke periode met zijn ploeg. Charles de Ketelaere, die ook een uitnodiging ontving voor de interlands van de Rode Duivels, kwam dinsdagavond in actie met de U21. De parel van Club Brugge kon de beloften niet behoeden voor een nederlaag tegen Bosnië en Herzegovina. Een verlies met pijnlijke gevolgen, overigens. Door de 3-2 nederlaag neemt de U21 geen deel aan het EK van volgend jaar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws