Westkapelle october 4 Belgium, transfer of Noa Lang. Pictured at Belfius basecamp on october 4 Westkapelle Belgium (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News/Photo News

Lang en Deli starten tegen Borussia Dortmund

Met een overwinning op Zenit begon Club Brugge twee weken geleden uitstekend aan het nieuwe avontuur in de Champions League. Dat duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar een treffer van Charles de Ketelaere bracht daar verandering in. Na afloop waren Philippe Clement en de media lovend over de prestaties van de jongeling. Tegen Borussia Dortmund moet hij echter genoegen nemen met een plek op de bank. Clement geeft de voorkeur aan Noa Lang.

Heel gek is dat niet. Sinds zijn komst naar Club Brugge maakt Lang een uitstekende indruk. Hij debuteerde met een sterk optreden op Standard en was in de afgelopen twee competitiewedstrijden trefzeker. Voldoende voor de drie punten waren zijn doelpunten tegen OH Leuven en KV Mechelen echter niet. Tegen Dortmund mag de Nederlander het opnieuw vanaf het begin laten zien. Het is de eerste keer dat hij namens Club Brugge start in de Champions League. Zijn basisdebuut in het miljardenbal maakte hij in het afgelopen seizoen. Op 10 december 2019 stond hij aan de aftrap van het duel tussen Ajax en Valencia. De Spanjaarden trokken destijds aan het langste eind: 0-1.

Ook Simon Deli begint ‘gewoon’ aan de aftrap. Vanmiddag werd pas bekend dat hij speelgerechtigd is. De Ivoriaan testte afgelopen maandag nog positief op corona. Een nieuwe test wees echter uit dat hij negatief is en dus gewoon in actie kan komen. Hij vormt de defensie met Clinton Mata en Odilon Kossounou. Brandon Mechele neemt zodoende plaats op de bank.

Haaland en Meunier in de basis

Borussia Dortmund moet het stellen zonder Mats Hummels, maar begint wel met Erling Haaland. Hoewel de Noorse sensatie een twijfelgeval was, is hij dus fit genoeg om te starten. Afgelopen zaterdag moest hij het bezoek aan Arminia nog laten schieten wegens knieklachten. Ook Thomas Meunier begint aan de aftrap. De vleugelverdediger keert terug op Jan Breydel, waar hij tussen 2011 en 2017 actief was voor Blauw-Zwart.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws