Club Brugge - Krc Genk
© Peter De Voecht/Photo News

KV Kortrijk mist belangrijke pion tegen Club Brugge

De personele problemen voor Philippe Clement in aanloop naar de drukke en belangrijke periode tot de winterstop leken hem in eerste instantie bespaard te blijven. Begin deze week kwam daar echter verandering in. Niet alleen keerde Emmanuel Dennis geblesseerd terug van de Nigeriaanse nationale ploeg, ook legde Eduard Sobol een positieve test af. Of de Oekraïner inzetbaar is tegen KV Kortrijk is nog niet bekend. De tegenstander van zaterdagavond mist in ieder geval Yevgen Makarenko.

De Oekraïense nationale ploeg kwam afgelopen zaterdag in actie tegen Duitsland. Met Sobol aan de aftrap kwam Oekraïne op een verrassende 0-1 voorsprong. Heel lang konden Sobol en co daar echter niet van genieten. Leroy Sané trok de stand al snel gelijk en de Duitsers zegevierden uiteindelijk met 1-3. Een dag na de match legde de volledige Oekraïense selectie een coronatest af. Geen positieve gevallen, was de eerste uitkomst. Maandag kwam het laboratorium van de UEFA daar echter op terug. Sobol en ook Makarenko bleken toch sporen van COVID-19 in hun bloed te hebben.

Het Nations Leagueduel met Zwitserland, dat voor dinsdagavond op de planning stond, had dan ook geen plaats. De selectie van Oekraïne moest op last van de gezondheidsautoriteiten van Luzern in quarantaine. Makarenko, inmiddels terug in Kortrijk, bleek ook positief bij de hertest. Hij zal zijn verplichte quarantaine uitzitten. Het bezoek aan Club Brugge gaat dan ook aan zijn neus voorbij. Of Sobol zaterdagavond wel van de partij is, is nog niet bekend.

Op de weg terug

Het ontbreken van Makarenko is een aderlating voor KV Kortrijk. De ervaren middenvelder kwam dit seizoen al elf keer in actie. Hij was trefzeker tijdens het bezoek aan KV Mechelen, dat met 1-2 werd gewonnen. Hij is dit seizoen op weg terug. Makarenko moest een groot deel van het afgelopen seizoen aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Door de blessure, maar ook het coronavirus, speelde hij slechts vier competitiewedstrijden.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws