Haaland tegen Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Erling Haaland forward of Borussia Dortmund with Odilon Kossounou defender of Club Brugge and Simon Deli defender of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Jan De Meuleneir / Photo News

Kossounou en Ivoorkust stellen teleur, vraagtekens rond Deli

Odilon Kossounou heeft met Ivoorkust nagelaten een grote stap te zetten richting kwalificatie voor de Afrika Cup van 2022. De Ivorianen kwamen tegen Madagaskar snel op voorsprong, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met één punt. Daardoor ligt het nog helemaal open in de groep.

Vorige week donderdag stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Dankzij doelpunten van Sébastien Haller en Gervinho stond Ivoorkust nog binnen het uur op een 2-0 voorsprong. Vier minuten na de tweede Ivoriaanse treffer deed Madagaskar wat terug, maar de overwinning voor Simon Deli en Kossounou kwam niet meer in gevaar. Eerstgenoemde kwam de volledige negentig minuten in actie, terwijl Kossounou het moest doen met een invalbeurt.

Dinsdagmiddag stonden troffen beide ploegen elkaar dus opnieuw. Dankzij een benutte strafschop van Franck Kessié nam Ivoorkust na een kwartier de leiding. De Ivorianen slaagden er vervolgens niet in uit te lopen, waardoor Madagaskar in de wedstrijd bleef. Na 51 minuten moest Ivoorkust dat bekopen met de gelijkmaker. Een winnaar kwam er niet. De spanning blijft zodoende om te snijden in groep K. Zowel Ivoorkust als Madagaskar staat na vier duels op zeven punten. Ethiopië volgt op één puntje.

Kossounou begon overigens aan de aftrap, terwijl Deli ontbrak op het wedstrijdformulier. Waarom, is niet bekend. De verdediger kwakkelde in de afgelopen weken met blessures en zijn vorm. Nieuwe klachten zouden echter een fikse tik betekenen voor Philippe Clement. Eduard Sobol en Emmanuel Dennis vormen namelijk al vraagtekens voor de duels met KV Kortrijk en Borussia Dortmund.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws