BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 31 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KV Mechelen on October 31, 2020 in Brugge, Belgium, 31/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Kijkers zijn keihard in oordeel over ‘trage’ Vanaken

De buitenlandse interesse was er wel degelijk, maar Hans Vanaken besloot voorlopig bij Club Brugge te blijven. Hoewel hij in de competitie al bij tien treffers betrokken was, is hij eigenlijk nog geen schim van de middenvelder die wij kennen. Ook in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk legde hij een matige prestatie op de mat. Op social media vond men hem vooral ‘veel te traag’ voetballen.

Vanaken scoorde er in de afgelopen twee seizoenen lustig op los in de Jupiler Pro League. In het seizoen 2018/2019 vond hij elf keer het net en was hij ook nog eens dertien keer de aangever bij een doelpunt van Blauw-Zwart. Ook in het afgelopen kampioensjaar wist hij het doel van de tegenstander makkelijk te vinden. Zijn neusje voor het doel was één van de redenen dat West Ham United afgelopen transferperiode naar hem informeerde. David Moyes wilde hem graag aan zijn selectie toevoegen, maar het bedrag dat West Ham United bereid was te betalen, kon Club Brugge niet bekoren.

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt bleef het de vraag wat Vanaken zou doen. Wilde hij een stap maken naar een Europese topcompetitie, leek afgelopen transferperiode de uitgelezen mogelijkheid. De spelmaker besloot echter voorlopig actief te blijven op Jan Breydel en zette zijn handtekening onder een vernieuwd contract. Maar zo dominant als Vanaken in de afgelopen twee seizoenen was, zo afwezig was hij in de afgelopen wedstrijden. Dat Club Brugge niet in goeden doen is, zou een verklaring kunnen zijn voor de Limburger zijn vorm. Aan de andere kant mag inmiddels verwacht worden dat Vanaken de ploeg bij de hand neemt als het minder loopt.

Hoger tempo

Ook tegen Kortrijk maakte Club Brugge een povere indruk en kon Vanaken het verschil niet maken. Het Nieuwsblad was bijzonder kritisch op zijn spel. Ruud Vormer kwam er overigens ook niet goed vanaf. Het dagblad schreef het volgende: ”Een afknapper waren dan weer de prestaties van Hans Vanaken – erg bleek – en Ruud Vormer. De sterkhouders van Club moeten een versnelling hoger gaan spelen als ze dinsdag kans willen maken op een stunt tegen Dortmund.”

Het was journalist Bart Lagae van Het Nieuwsblad die tijdens en na de wedstrijd al kritiek uitte op de ‘trage’ Vanaken. Meerdere supporters en kijkers deelden zijn mening.

Vanaken bouwde dankzij zijn sterke prestaties in de afgelopen seizoenen een aardige buffer op, maar die lijkt hij inmiddels kwijt te zijn. De supporters verwachten immers veel meer van de spelmaker en tweevoudig Gouden Schoen-winnaar. Het is voor Club Brugge, maar natuurlijk vooral Vanaken te hopen dat hij zijn goede vorm snel terugvindt. Ook met het oog op het EK van komende zomer.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws