BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 12 Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland Beveren on September 12, 2020 in Brugge, Belgium, 12/09/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Jan Mulder begrijpt niks van korte invalbeurt De Ketelaere

Charles de Ketelaere voegde woensdagavond een nieuwe mijlpaal toe aan zijn palmares. Hoewel het van zeer korte doen was, maakte hij zijn verwachte debuut voor de Rode Duivels. Het grote talent van Club Brugge moest het echter doen met slechts drie minuten. Dat zorgde niet alleen voor onbegrip bij de supporters, maar ook bij de analisten. Zo begreep Jan Mulder niet dat Roberto Martínez De Ketelaere niet meer speeltijd gunde.

De Belgen waren weliswaar met 2-1 te sterk voor Zwitserland, maar hadden het allesbehalve makkelijk. Sterker nog, de gasten namen na een klein kwartier spelen al de leiding. Zodoende hield Simon Mignolet opnieuw niet de nul voor de Rode Duivels. In de afgelopen interlandperiode stond hij ook onder de lat, maar incasseerde hij tegentreffers van zowel Engeland als IJsland. Na afloop van het oefenduel met de Zwitsers ging het echter vooral over de debutanten. Naast De Ketelaere gunde Martínez ook Dodi Lukebakio en Hannes Delcroix hun debuut. Lukebakio deed ruim tachtig minuten mee en Delcroix kreeg ruim een halfuur de tijd om zich te laten zien.

De Ketelaere moest het dus doen met nog geen handjevol minuten. Dat leidde tot onbegrip bij Mulder. ”De Ketelaere mag dan invallen, leuk. Maar dat gebeurt dan in de extra tijd. Dat is gewoon te kort. Waarom nou geen tien minuten eerder? Ja, hij kan er in die twee minuten wel vier van veertig meter afstand inschieten, maar het is te kort. Dat zie je vaker. Dertig, veertig seconden. Ik zou het graag vragen aan Martínez”, aldus de analist bij VTM.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws