Club brugge wint op Oostende
OOSTENDE, BELGIUM - NOVEMBER 8 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring with teammates during the Jupiler Pro League between KV Oostende and Club Brugge November 08, 2020 in Oostende, Belgium, 8/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Philippe Crochet/Photo News

Invallers loodsen Club voorbij Oostende

Club heeft op de valreep de derby tegen Oostende gewonnen met 1-3. Na een eerste helft waar het snel op en neer ging, zag het er lang naar uit dat de wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen, maar dat was zonder Charles De Ketelaere gerekend die met een sterke invalbeurt de wedstrijd deed kantelen in het voordeel van Club.

Op en neer

Voor de korte verplaatsing naar de kust koos Clement voor dezelfde elf spelers die Dortmund in de ogen keken. Bij Oostende was er ook geen reden tot wijzigen. De wedstrijd begon aan een hoog tempo. Sakala kopte in de tweede minuut een bal in de handen van Mignolet, al zou die naast het doel verdwenen zijn. Het ging al van bij hen begin snel op en neer. Een schot van Lang werd afgeblokt door Hendry en Mignolet moest tot tweemaal toe redding brengen op afstandspogingen van Hjulsager en Vandendriesshe. Bij een snelle tegenaanval verslikte Dennis zich in zijn dribbel terwijl hij de vrijstaande Diatta had moeten aanspelen. Aanval en tegenaanval volgden zich snel op, maar dat leidde tot veel balverlies.

Het was wachten op een echte kans en die was dan ook meteen raak. Vormer zette een korte hoekschop op met Lang, Ruud gooide de bal voor doel waar Rits volledig vrij de 0-1 tegen de netten kon koppen. Dennis kreeg vrij snel de kans om de score te verdubbelen na een interceptie van Vormer, maar Hubert bracht redding met de voet. Na onnodig balverlies op het middenveld, zette Oostende een snelle tegenaanval op. Via enkele tussenstations belandde de bal bij Gueye die Deli afhield en de bal met een harde schuiver in het Brugse doel mikte. Kort voor de rust was Dennis tot tweemaal toe dicht bij een tweede Brugse treffer. Eerst kopte hij een vrije trap van Vormer in de handen van Hubert, maar de tweede kans had altijd raak moeten zijn toen een voorzet van Diatta via Lang bij de Nigeriaan belandde maar hij mikte opnieuw op Hubert.

Deli wint met Brugge van Oostende
©Philippe Crochet / Photonews

De Ketelaere doet wedstrijd kantelen

Het was de thuisploeg dat het best uit de kleedkamer kwam. Sakala kopte al snel nipt over en toen Bataille Mignolet te snel af was, mikte Ndicka de voorzet op de rug van Mata. Te veel balverlies zorgde ervoor dat Club moeilijk aan de overzijde geraakte. Het moest zelfs rekenen op een uitstekende Mignolet om de 1-1 op het bord te houden op een afgeweken schot van D’Arpino. Het duurde tot de tweeënzeventigste minuut vooraleer Club een eerste keer kon dreigen langs een vrije trap van Vormer.

Clement bracht De Ketelaere voor Lang en dit bleek een uitstekende zet. Bij zijn eerste actie was de kersverse Rode Duivel Bataille te snel af waarop de Oostendse verdediger een tweede gele kaart pakte. Enkele minuten later kreeg De Ketelaere de bal na een carambole voor zijn voeten en pakte hij uit met een gekruist schot, maar Hubert stak er opnieuw zijn lange been tegen. Maar uit die hoekschop viel de bal voor de voeten van Diatta en die mikte de 1-2 hard in doel. Oostende was niet meer bij machte om te reageren en slikte een derde doelpunt toen Badji een voorzet van Vanaken in doel gleed. In blessuretijd moest Vormer nog een kopbal van Kvasina keren en bijna lukte Badji zijn tweede doelpunt van de avond maar de bal ging op de paal. Zo bleef het bij 1-3, een broodnodige zege voor Club.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws