Foto: ©Blue Army

Hummels blijft achter in Dortmund, Haaland twijfelgeval

Mats Hummels bezorgde Borussia Dortmund afgelopen zaterdag nog hoogstpersoonlijk de overwinning, maar is er woensdagavond niet bij als zijn ploeg het opneemt tegen Club Brugge. De verdediger heeft nog te veel last van een spierblessure. Ook doelpuntenmachine Erling Haaland is nog een twijfelgeval. ”Ik weet nog niet of hij zal spelen”, vertelde coach Lucien Favre tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel op Jan Breydel.

Haaland ontbrak afgelopen zaterdag op bezoek bij Arminia al in de wedstrijdselectie. Dortmund had de spits echter niet nodig om er met de drie punten vandoor te gaan. Met twee doelpunten groeide Hummels uit tot matchwinner. Hij moest in de slotfase echter wel afhaken met een spierblessure. Daar ondervindt hij nog te veel last van, waardoor het duel in Brugge aan zijn neus voorbij gaat. ”Hummels gaat morgen zeker niet spelen. We hopen dat hij zaterdag opnieuw meespeelt tegen Bayern, maar het duel in Brugge komt zeker te vroeg”, aldus Favre. ”We hebben tot deze morgen zijn situatie geëvalueerd. Ik had hem er graag bij gehad, maar het is niet zo.”

Favre hoopt daarentegen wel een beroep te kunnen doen op Haaland. De Noor scoorde er in het afgelopen seizoen op los en is ook dit seizoen ijzersterk begonnen. Zo scoorde hij in de eerste twee Champions Leagueduels tegen Lazio en Zenit. Haaland ontbrak tegen Arminia wegens knieklachten. ”Ik weet nog niet of hij zal spelen”, aldus Favre. ”We wachten af. We hebben voorin veel mogelijkheden. Ik weet het echt nog niet.”

Concurrent

Tijdens de persconferentie van Borussia Dortmund ging het uiteraard ook over de tegenstander: Club Brugge. Favre verwacht zeker geen walk-over. Twee seizoenen geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in de groepsfase van de Champions League. Blauw-Zwart bood destijds twee keer goed tegenstand. Dat is Favre niet vergeten. ”Club Brugge was toen al een sterke tegenstander. Ik heb toen ook gezegd dat er veel mogelijk is. Ze hebben zich sindsdien ontwikkeld. Club Brugge heeft veel kwaliteiten. Ze hebben ook het voordeel dat hun ruggengraat, het middenveld met Rits, Vormer en Vanaken, altijd aan boord blijft. Het team speelt al een tijd samen. Dat zie je. Het is geen toeval dat ze Belgisch kampioen zijn. Dit Club Brugge wordt zeker een concurrent voor de eerste plaats.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws